Cheerleadersice jednog od najboljih i možda najbogatijeg košarkaškog kluba u Europi, moskovskog CSKA, jedne su od najboljih i najljepših cheerleadersica.


Uvijek atraktivno odijevene s mnoštvom detalja u kosi i na kostimima, ljepotice svakim novim nastupom oduševljavaju publiku. Bez napora rade 'špage' preko cijelog terena, vrte se u krug i bacaju visoko u zrak.

Vezani članci Nered (Foto: thechive.com) Nevjerojatno koliko razlike može napraviti malo pospremanja Smirujuće (Foto: izismile.com) U kaotičnom svijetu pronašli savršeno uređene prizore

Jednom prilikom su navijačice 'Red Army' ruski mediji izgrdili jer su neke plesačice viđene kako puše cigarete, a na forumima su se najviše uzburkali Amerikanci koji su komentirali kako u njihovoj zemlji tako oskudna i provokativna odjeća cheerleadersica 'nikada ne bi prošla, jer na utakmicu roditelji dovode djecu'. No, nije baš ni da su američke navijačice čedne. Naime, one nose jedne od najkraćih suknji u svijetu navijačica.

'Jako je teško postati ruska cheerleadersica'

U jednom intervjuu Anna Burkina, bivša prvakinja svijeta u ritmičkoj gimnastici, a sada kapetanica cheerleadirsica koja za CSKA pleše već šest godina ispričala je kako je biti njihova navijačica.

'Jako je teško postati cheerleadersica za CSKA. Imamo jako puno kastinga tijekom cijele godine, kad je sezona i kada nije. mnoge plesačice svakodnevno dolaze na vježbanje, ali nikako da postignu vrhunske rezultate. Bilo fizički ili estetski. Stalno tražimo nova lica', rekla je Anna koja u svijetu cheerleadinga ima sjajnu reputaciju.

'Naravno da je to veliki pritisak, velika odgovornost. I jako puno rada: svaki ples ima svoju ideju - podržati tim, pritisnuti protivnike, razvedriti obožavatelje. morate srčano pristupiti svakom plesu', ispričala je lijepa plvuša kojoj je cilj jednog dana plesati i za američke sportaše.

Najveći san - nastup na Olimpijskim igrama

'Mi bismo voljele plesati po cijeloj Europi, ali i svijetu. Prošle godine smo posjetile Ameriku i Kanadu kako bi gledale kako plešu NBA cheerleaders, ali i kako bi nas inspirirale za nove ideje. No, naš najveći san je nastupiti na Olimpijskim igrama'.

Anna kaže kako tijekom sezone djevojke vježbaju tri sata svaki dan, osim nedjeljom. Plus nastupi na dvije ili tri utakmice tjedno. Odmaraju se tek u srpnju kada imaju mjesec dana godišnjeg odmora. Imaju svoju armiju obožavatelja koja ih najviše bodri putem Vkontakte.ru (ruska verzija Facebooka, op.a).