Izbornik Slaven Bilić i ove godine odlučio je u svoj gusti raspored smjestiti posjet Domu za nezbrinutu djecu u Vugrovcu.


Treću godinu zaredom izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić posjetio je Dom za nezbrinutu djecu u Vugrovcu te ih razveselio dolaskom i raznim aktivnostima. Tamo su bili i Nikola Jurčević te nekadašnji nogometaš i Slavenom veliki prijatelj Robert Brčić Brk koji su s klincima zaigrali stolni nogomet i stolni tenis, a Slaven se još jednom iskazao u sportovima izvan velikog zelenog terena.

Vezani članci Slika nije dostupna Marija, Robert i Hrvoje iz ‘Najboljih godina’ posjetili Dom za nezbrinutu djecu Slika nije dostupna Bilić: Ponos je važniji od novca

'Sat i pol smo se družili s klincima, razgovarali s njihovim odgajateljima i voditeljima te vidjeli je li kako možemo pomoći da djeci olakšamo boravak u Domu', rekao je Bilićev glasnogovornik Davor Gavran koji se zajedno s nogometašima zaputio u Vugrovec.

Posjet u predbožićno vrijeme

Poznao je kako je Slaven Bilić slab na djecu i njihove potrebe, što je razlog njegovog hvalevrijednog redovnog dolaska u Dom prije Božića. U Domu u Vugrovcu trenutačno boravi 33 djece iz cijele Hrvatske. Prema zakonu Centra za socijalnu skrb djeca u Domu mogu boraviti do svoje 18 godine, kada će biti prepušteni sami sebi, a kako bi se što bolje snašli voditelji i odgajatelji se trude djecu što više osamostaliti i preko donatora te prijatelja pronaći im posao.

Princ William posjetio beskućnike

S druge strane, baš poput našeg Slavena i princ William odvojio je vrijeme i u predblagdansko doba posjetio one koji nemaju mogućnosti s obiteljima provesti Božić. Posjetio je dom za beskućnike Centrepoint u centru Londona koji za siromašne skrbe već 40 godina. Tim povodom ugasio je svjećice na torti i nakratko vratio osmijeh beskućnicima.