Kao što je napoželjnije mjesto za božićni odmor na vrućem pijesku karipski raj St. Barths, tako je za ljubitelje planinskog zraka s dubokim džepovima Aspen i dalje broj jedan.


Svake godine u ovo vrijeme ulicama ovog američkog grada s poznatim skijalištima u Stjenjaku sve vrvi od poznatih lica. Gradić koji je nekada glasoviti novinar Hunter S. Thompson htio očuvati kako posljednju oazu mira na američkom zapadu, time što se čak i  kandidirao za lokanog šerifa (i tada izgubio) je već desetljećima skijaška meka za one dubokih džepova.

Vezani članci Slika nije dostupna Vlasnica salona ljepote potkradala Aniston, Cher i Melanie Griffith Slika nije dostupna VIDEO: Grunge Melanie Griffith u Bentleyju od 350.000 eura

Od celebrityja koji su već doputovali u Aspen tu su stari glumački veterani Jack Nicholson, Kurt Russell i njegova supruga Goldie Hawn. Koliko su udomaćeni svjedoči i to što se Goldie nije nimalo libila samo u potkošulji prošetati od izlaska iz dobro ugrijanog shopping centra do svog auta, dok je Kurt imao pune ruke kupljenih poklona. Svoje utočište u planinama su pronašli i Seal i Heidi Klum koji ponosno svoju tek rođenu kćerkicu Lou u kolicima guraju ulicama Aspena.

Najviše pažnje na sebe je privukla glumica Kate Hudson time što je (za sada) doputovala s najvećim privatnim mlažnjakom u skijaški centar, u kojem su se naravno vozilo svega dvije osobe. U Aspenu ju je već čekala njena stara prijateljica supermodel Elle Macpherson. Od glumica zapažena je još i Melanie Griffith, dok je od pjevčica najviše pažnje privukla Mariah Carey koja je doputova u pratnji Nicka Cannona i tek nabavljenog malog štenca kojeg je pokazala i radoznalim snimateljima.

Svi nabrojani se mogu slobodno uzeti u obzir kao prethodnica, vojske celebrityja i wanna be celebrityja (za koje postoji tako lijep izraz u engleskom jeziku - attention whore), koji će ovaj Božić pohrliti u Aspen. Nije ni čudo što je pokojni Hunter S. Thompson sebi prosuo mozak, kad je vidio u što se pretvorilo njegovo utočište.