Kao što je napoželjnije mjesto za božićni odmor na vrućem pijesku karipski raj St. Barths, tako je za ljubitelje planinskog zraka s dubokim džepovima Aspen i dalje broj jedan.


Svake godine u ovo vrijeme ulicama ovog američkog grada s poznatim skijalištima u Stjenjaku sve vrvi od poznatih lica. Gradić koji je nekada glasoviti novinar Hunter S. Thompson htio očuvati kako posljednju oazu mira na američkom zapadu, time što se čak i  kandidirao za lokanog šerifa (i tada izgubio) je već desetljećima skijaška meka za one dubokih džepova.

Vezani članci Slika nije dostupna Salma oduzima dah na crvenom tepihu! Slika nije dostupna Vlasnica salona ljepote potkradala Aniston, Cher i Melanie Griffith

Od celebrityja koji su već doputovali u Aspen tu su stari glumački veterani Jack Nicholson, Kurt Russell i njegova supruga Goldie Hawn. Koliko su udomaćeni svjedoči i to što se Goldie nije nimalo libila samo u potkošulji prošetati od izlaska iz dobro ugrijanog shopping centra do svog auta, dok je Kurt imao pune ruke kupljenih poklona. Svoje utočište u planinama su pronašli i Seal i Heidi Klum koji ponosno svoju tek rođenu kćerkicu Lou u kolicima guraju ulicama Aspena.

Najviše pažnje na sebe je privukla glumica Kate Hudson time što je (za sada) doputovala s najvećim privatnim mlažnjakom u skijaški centar, u kojem su se naravno vozilo svega dvije osobe. U Aspenu ju je već čekala njena stara prijateljica supermodel Elle Macpherson. Od glumica zapažena je još i Melanie Griffith, dok je od pjevčica najviše pažnje privukla Mariah Carey koja je doputova u pratnji Nicka Cannona i tek nabavljenog malog štenca kojeg je pokazala i radoznalim snimateljima.

Svi nabrojani se mogu slobodno uzeti u obzir kao prethodnica, vojske celebrityja i wanna be celebrityja (za koje postoji tako lijep izraz u engleskom jeziku - attention whore), koji će ovaj Božić pohrliti u Aspen. Nije ni čudo što je pokojni Hunter S. Thompson sebi prosuo mozak, kad je vidio u što se pretvorilo njegovo utočište.