Pogledajte tko su žene koje su se po ljepoti, ali i zaslugama našle u samom vrhu svjetske politike.


Vezani članci Slika nije dostupna Svi su gore: Poznati na Sljemenu Slika nije dostupna Top 10 najljepših holivudskih stražnjica

1. Alina Kabayeva

Alina Maratovna Kabayeva rođena je 12. svibnja 1983. godine i ruska je političarka i sportašica. Već tri godine radi kao zamjenica u stranci Ujedinjena Rusija, a prije je bila poznata kao sportašica i to ritmička gimnastičarka. U Rusiji je poticala kontroverze jer se zaručila za Vladimira Putina, no Putin je kasnije demantirao ikakvu vezu s njom, jer ga je narod optužio za pedofiliju.

2. Galojan Anna-Maria

Rođena 23. veljače 1982. godine, Galojan Anna-Maria estonska je politologinja koja osim materinjeg jezika tečno govori ruski, engleski i armenski jezik, dok 'nabada' njemački i francuski. U slobodno vrijeme bavi se sportom, slikarstvom, poviješću umjetnosti, odlascima u kino i kućnim ljubimcima.

3. Christa Markwalder

Christa Markwalder švicarska je političarka rođena 27. srpnja 1975. godine u Burgdorfu. Od 2003. godine je članica Nacionalnog vijeća. Studirala je pravo na Sveučilištu u Bernu, a potom postala asistentica na Institutu za europsko i međunarodno ekonomsko pravo na Sveučilištu u Bernu. U politici strastveno se zalaže za 'umjerenu liberalizaciju marihuane' i patentiranje biotehnoloških izuma.

4. Cristina Elisabet Fernández

Cristina Elisabet Fernández poznata i po nazivu Cristina Kirchner, argentinska je političarka i trenutna predsjednica Argentine. Rođena je 19. veljače 1953. godine i supruga je bivšeg predsjednika Argentine Néstora Kirchnera, kao i bivša senatorica za pokrajinu Buenos Aires. Fernández je svoju političku karijeru počela 1970-ih godina. Izabrana je za upraviteljicu provincije Santa Cruz 1989. godine, a potom ponovno izabrana za istu funkciju 1993. godine. 30. listopada 2007. godine postala je prva žena u povijesti Argentine koja je postala predsjednica države, zamijenivši na toj funkciji supruga Nestora Kirchnera.

5. Emma Kiernan

Irkinja Emma Kiernan u svojoj je zemlji već na početku političke karijere obilježena skandalom, i to Facebook skandalom, jer su na internetu završile njezine fotografije na kojima se pijana zabavlja s prijateljicama slaveći nečiji 30. rođendan. Trenutačno je u potrazi za mjestom u lokalnom Newbridge vijeću. Emma ima 27 godina i proglašena je jednom od ljepših Irkinja. Kako bi joj stali u obranu Emmini prijatelji rekli su medijima da su na Facebook postavljene fotografije bez njezinog znanja.

6. Eva Kaili

Rođena 26. listopada 1978. godine u grčkom Thessalonikiju, Eva Kaili je članica Parlamenta i voditeljica vijesti na nacionalnoj televiziji. 1998. godine diplomirala je arhitekturu na Aristotelovom sveučilištu u Thessalonikiju, u kojemu je postala i gradski vijećnik. Kao arhitektica tu profesiju ipak nikada nije prakticira, ali je zato 2005. godine išla na tečaj za novinara. Pored grčkog govori engleski, njemački i talijanski jezik.

7. Joanna Mucha

Poljska političarka, članica Parlamenta u čak šest mandata i sveučilišna profesorica, svestrana Joanna Mucha rođena je 12. travnja 1976. u Plonsku. Godine 2001. diplomirala je na Sveučilištu u Varšavi, a 2007. doktorirala je znanost ekonomije. Radi kao predavačica na Katoličkom sveučilištu u Lublinu.

8. Julia Bonk

Julia Bonk rođena je 29. travnja 1986. godine u istočnonjemačkom Burg bei Magdeburgu. U dobi od 18 godina izabrana je za najmlađu članicu njemačkog Parlamenta. Sa 14 godina radila je u učeničkom vijeću u Dresdenu, kasnije bila izabrana za predsjednicu vijeća. 2004. godine završila je dvojezično školsko obrazovanje na njemačkom i francuskom jeziku, a iste godine upisala fakultet Političkih znanosti i povijesti u Dresdenu.

9. Kirsten Elizabeth Rutnik Gillibrand

Kirsten je rođena 9. prosinca 1966. godine i radi kao juniorska njujorška senatorica te je članica Demokratske partije. 23. siječnja 2009. godine imenovana je od guvernera Davida Patersona na mjesto u Senatu upražnjeno od Hillary Rodham Clinton, koja je preuzela dužnost državne tajnice Obamine administracije. Ona je druga žena koja služi kao američka senatorica u saveznoj državi New York.

10. Luciana Milagros León Romero

Luciana Milagros León Romero je puruanska političarka i kongresmenka koja predstavlja Limu u razdoblju od 2006. godine pa sve do 2011. godine. Njezin mentor bio je čuveni Mercedes Cabanillas. Španjolski časopis 20 Minutos proglasio ju je najljepšom političarkom na svijetu. Njezin otac Romulo u svojoj političkoj karijeri našao se u središtu političkih previranja, jer je bio upleten u ilegalno lobiranje vezano za licence naftnih bušotina. Zbog skandala peruanski ministar Jorge Del Castillo Galvez bio je prisiljen dati ostavku.

11. Maria Rosaria Carfagna

Talijanska političarka i bivši toples model Maria Rosaria Carfagna rođena je 18. prosinca 1975. godine u Salernou. Nakon diplome pri Pravnom fakultetu nekoliko godina je radila na nacionalnoj talijanskoj televiziji kako voditeljica raznih showova. Kasnije, kada je ušla u političke vode, izabrali su je za Zastupničko vijeće Forza Italia. To je bilo 2006. godine, a dvije godine poslije Silvio Berlusconi imenovao ju je za svoju ministricu ljudskih prava, što je potez koji je izazvao međunarodnu pozornost. Proglašena je najljepšom ministricom na svijetu i zasjala na Maximovoj listi 'Svjetske najvrućije političarke'.

12. Marina Schuster

Njemačka političarka rođena 23. rujna 1975. godine u Gredingu, Marina Schuster nakon diplome modernih jezika pri školi Hilpoltstein 1994. godine, završila je studij poslovne administracije pri Sveučilištu u Regensburgu. Radila je šest mjeseci u odvjetničkom uredu za reviziju i porezno savjetovanje, a potom se vratila kao istraživačica na Sveučilište u Regensburgu. Odgojena je strogo katolički te je odnedavno u braku.

13. Orly Levy

Izraelka Orly rođena je 11. studenog 1973. godine i radi kao političarka i članica Knesseta za Yisrael Beiteinu. Prije toga radila je kao model i televizijska voditeljica. Rođena u Beit She'anu, Levy je kći bivšeg ministra vanjskih poslova Davida Levyja. Radila je i za Israeli Air Force i kasnije diplomirala na pravnom fakultetu. Udana je i ima troje djece s kojom živi u Mesilotu.

14. Ruby Dhalla

Kanadska političarka rođena 18. veljače 1974. godine radi u kanadskom House of Commons od 2004. godine i to kao članica Liberalne stranke. Dhalla i kolumbijska konzervativna zastupnica Nina Grewal prve su žene koje služe u kanadskoj House of Commons.

15. Sabine Uitslag

Nizozemska političarka Sabine rođena je 4. ožujka 1973. godina, a od 8. travnja do kolovoza 2008. godine zamjenjivala je Mirjam Jaka kao članica Doma u ime SDA, jer je ova morala na porodiljni dopust. To je prvi slučaj da je saborska zastupnica morala biti zamijenjena zbog trudnoće. Od rujna 2008. godine stalna je članica SDA parlamentarne stranke, i to od odlaska Karien van Gennip.

16. Sarah Louise Heath Palin

Bivša guvernerka Aljaske i kandidatkinja Republikanske stranke za mjesto potpredsjednice Sjedinjenih Američkih Država na predsjedničkim izborima 2008. godine, Sarah Palin rođena je 11. veljače 1964. godine. Za guvernerku Aljaske izabrana je 2006. godine, pobijedivši u stranačkim predizborima tadašnjeg guvernera Franka Murkowskog, i na općim izborima nekadašnjeg demokratskog guvernera Aljaske Tonyja Knowlesa. Pažnju javnosti privukla je objavljujući etičke propuste vođa Republikanske stranke u Aljasci. Sarahina druga knjiga naziva 'America By Heart' trebala bi izaći u prodaju 29. studenog ove godine.

17. Sethrida Tawk Geagea

Libanonska političarka Sethrida rođena 31. svibnja 1967. godine u Kumasi, Ghani, potječe iz istaknute maronitske libanonske obitelji Taouk koja se obogatila na poslovima u Africi, Ghani točnije. Poznata je po svojoj ljepoti zbog čega je omiljeno političko lice libanonskih medija. Njezin politički aktivizam započeo je tijekom studiranja pri libanonskom američkom sveučilištu gdje je upoznala vođu tamošnjih zračnih snaga Samira Geagea, za kojega se kasnije udala.

18. Vera Lischka

Vera Lischka rođena je 1. svibnja 1977. godine u Linzu, a prije nego se zainteresirala za politiku bila je poznata kako austrijska reprezentativka u plivanju. Za Austriju se kao velika nada natjecala 2006. godine na Olimpijskim igrama u Atlanti, a nakon diplome pri sveučilištu za povijest i politiku pokušava naći svoje mjesto u gradskom uredu.

19. Yulia Volodymyrivna Tymoshenko

Lijepa Yulia rođena je 27. studenog 1960. godine u Ukrajini. Radila je kao premijerka Ukrajine od 24. siječnja do 8. rujna 2005. godine te od 18. prosinca 2007. godine do 4. ožujka 2010. godine. Prije političke karijere Yulia Tymoshenko je bila uspješna, ali kontroverzna poslovna žena u naftnoj industriji, a prema nekim procjenama jedna je od najbogatijih ljudi u zemlji. Prije nego je proglašena premijerkom bila je vođa Narančaste revolucije.

20. Yuri Fujikawa

Možda nije najljepša, no mnogi će se složiti da je Yuri Fujikawa jedna od najslađih političarki današnjice. Ova Japanka vrlo je rano ušla u političke vode. Trenutno sudjeluje u raspravama vezanima uz grad Hachinohe. Yuri Fujikawa postala je dio svakodnevnih vijesti kao mlada i prelijepa članica skupštine grada Hachinohea. Njezin otac je bivši član Gradske skupštine. Rođena je 1980. godine.
 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju