Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su se prije oko tjedan dana u prodaji pojavile akcijske figurice osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, pravni tim najpoznatije društvene mreže na svijetu je reagirao munjevito.


'Bez odobrenja gospodina Marka Zuckerberga i Facebooka proizveli ste i na svojoj stranici prodavali akcijske figure Marka Zuckerberga', napisali su u svom zahtjevu upućenom čelnicima tvrtke M.I.C. Gadget kineski odvjetnici angažirani od strane Facebooka i njihovog osnivača, te su im naložili da je odmah prestanu proizvoditi, reklamirati i prodavati, te da sve primjerke figurice koje posjeduju unište.

Vezani članci Slika nije dostupna Vlasnik gostionice u Grazu zabranio ulazak ljudima koji dolaze iz Hrvatske Slika nije dostupna Marka Zuckerberga tuže za milijardu dolara

>> Zuckerberg dobio svoju akcijsku figuricu

>> Facebook ima čak šestoricu na Forbesovoj listi milijardera!

Tvrtka M.I.C. Gadget je nakon toga ispunila sve njihove zahtjeve, te su se na svojim stranicama ispričali i najavili da će prestati proizvoditi figuricu. Isto tako su na fotografiji s kojom su reklamirali figuricu 'zamutili' lice Marka Zuckerberga i Facebookov logo, te preko nje velikim slovima napisali 'Zabranjena', lukavo iskoristivši situaciju za dodatni publicitet.

Što se tiče uništavanja figurice, koja se na internetu prodavala za 69,99 dolara (oko 370 kuna), čelnici tvrtke su izjavili da neće biti u mogućnosti ispuniti taj zahtjev jer su sve proizvedene figurice, njih 300, prodane.

Ta vijest će sigurno razveseliti vlasnike figurica, jer to znači da su ni ne znajući postali vlasnici kolekcionarskog primjerka koji će se zasigurno prodavati po puno većoj cijeni od one koju su za nju morali izdvojiti.