Jedna od najmlađih Miss SAD-a u povijesti, 17-godišnja Teresa Scanlan je porijeklom – Hrvatica, a ponosni baka i djed su sa Dnevnikom Nove TV podijelili dojmove s proglašenja.


Iako su svi svjetski mediji cijeli dan prenosili vijest da je nova Miss Sjedinjenih Američkih Država najmlađa pobjednica u 90-godišnjoj povijesti tog natjecanja, ispalo je da to nije tako, no 17-godišnja Teresa Scanlan iz Nebraske Hrvatskoj je zanimljiva ne zbog svoje mladosti, već zato što je - dijete našeg Jadrana! Naime, njezini baka i djed, Nives i Franko Jelich su s otoka Ilovika kod Lošinja.

>> FOTO: Najmlađa Miss Amerike u povijesti je porijeklom Hrvatica!

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Zapadna polutka pod stiskom pandemije: ''Ona ne da nije gotova, nego ubrzava'' Slika nije dostupna Postala Ms. Amerike nakon 11 godina u kolicima!

I oni su prisustvovali izboru, a dojmove prepričali za Dnevnik Nove TV.

'Jaka uzbuđenost je bila! Nismo vjerovali da će ona to pobijediti jer ona je najmlađa od svih. I onda su nju pozvali. To je bilo čudesa (smije se)!', rekla nam je ponosna baka Nives o trenutku kada je Teresa proglašena za Miss SAD-a.

Kao mala, Teresea je htjela postati odvjetnica, političarka, pa čak i predsjednica. No, prije predsjedničkih izbora, odlučila se za izbor ljepote.

Iako joj je tek 17 godina, Teresa je svojom osobnošću osvojila žiri. Na pitanje što misli o povjerljivim dokumentima američke Vlade koji su objavljeni na WikiLeaksu, Teresa je rekla da 'nacionalna sigurnost dolazi ispred prava ljudi na informaciju', dok je u dijelu natjecanja u kojem sudionice pokazuju talente na klaviru izvela skladbu 'White Water Chopsticks'.

'Dizala je ruke visoko prema gore kako bi se zahvalila Bogu što je dobila. Ona je vrlo jaka, zna sve o politici. Ona je vrlo inteligentna, ima energije da nešto učini kao Miss Amerika.', zaključila je Teresina baka Nives, koja je s mužem Frankom emigrirali u SAD s otoka Ilovika, južno od Lošinja, učinivši mogućim da danas s ponosom možemo reći da je aktualna Miss SAD-a - dijete našeg Jadrana! Više u prilogu Dnevnika Nove TV.