Katie Holmes je podnijela zahtjev za razvodom braka zbog straha za svoju kći Suri.


Glumica je, naime, doznala kako njezin suprug Tom planira Suri poslati u scijentološku rigoroznu obuku u Sea Organization gdje je šestogodišnja djevojčica trebala živjeti i školovati se po scijentološkoj filozofiji.

Vezani članci Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: Profimedia) Napokon progovorila: Djeca su je napustila zbog kontroverzne vjere, no skandaloznog oca obožavaju Slika nije dostupna Kao da se nakon razvoda sve promijenilo nabolje

Upravo se zbog 'upijanja' scijentoloških premisa u ovaj kamp odvode djeca u ranoj dobi, u kojoj je trenutno Suri, te se odgajaju na spartanski, vojnički način. To su potvrdili i neki bivši pripadnici scijentološke crkve.

>> Zvijezda u strahu: Scijentolozi ju prate u stopu!

Katie nije mogla ni pomisliti na mogućnost da od sebe odvoji ovako maleno dijete pa je većinom ova tema bila razlog svađa između bračnih partnera. No, kako će na njezinu odluku reagirati sama scijentološka organizacija?

>> Izlazi sve više detalja: Tražio od nje da promijeni ime?!

Naime, na njihovoj službenoj web stranici stoji kako članovi pri ulasku u organizaciju potpisuju 'obvezu na milijardu godina služenja crkvi koja simbolizira njihovu potpunu predanost ovoj religiji'.

Katie u svom zahtjevu za razvodom braka traži potpuno skrbništvo nad Suri kako bi je spasila od 'regrutacije' u Sea Org. Glumica se boji i za vlastitu sigurnost te je uvjerena kako se nalazi pod prismotrom privatnih istražitelja koje je angažirala Crkva. Već je danima prate dva misteriozna muškarca koja izgledaju kako pripadnici vojske ili policije te sa sobom nose digitalnu kameru. Katie vjeruje kako Crkva njezin zahtjev za razvodom braka smatra prijetnjom jer je Tom jedan od najslavnijih scijentologa.

Ova situacija sam po sebi nameće pitanje što se događa s ljudima koji više ne žele biti pripadnici scijentološke organizacije?

Britanski The Sun je razgovarao s jednom takvom osobom - Samanthom Domingo.

'Kad scijentološki par prekine vezu ona osoba koja za organizaciju predstavlja veću prijetnju postaje poznata pod imenom 'Fair Game' - neprijatelj čija reputacija može biti lako uništena', tvrdi Samantha. 'U siječnju 2009. godine, kad sam izašla u javnost sa svojom pričom, moj bivšeg supruga su napali agenti koji pripadaju crkvinom odjelu za posebne poslove. Rekli su mu da se nagodi sa mnom te ukoliko to ne učini njegova će djevojka, koja je također bila scijentolog, ostati bez posla u Crkvi. Na sreću, on ih nije poslušao, već je prekinuo sve veze sa scijentologijom', ispričala je Samantha. Ovo je samo jedna od priča... pitanje je koliko ih još ima. I kako će uopće završiti ova Katie Holmes i Toma Cruisea!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.