Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svijet je poludio za Oksanom Fedorovom kad je 2002 godine izabrana za Miss Universe.


Jednostavna djevojka iz prosječne ruske obitelji na početku natjecanja žiriju nije upadala u oči. No kad je pozornicom prošetala u kupaćem kostimu, sve se promijenilo.

Vezani članci Pucnjava na sveučilištu VIDEO Šokantne scene iz Rusije: Muškarac pucao po sveučilištu, studenti skakali kroz prozore kako bi se spasili. Ubijeno najmanje šestero ljudi Nakaradni prizori (Foto: klyker.com) Votka im je poremetila moć rasuđivanja, pogledajte što su objavili na društvenim mrežama

'Ja sam se uvijek bavila manekenstvom – imala sam idealnu liniju. Tada su novinari obratili pozornost na mene, trčali su za mnom s prevoditeljima. Tek onda sam postala zanimljiva i sucima', rekla je Oksana.

>> Naša misica presvukla se u čak petnaest prekrasnih haljina!

Nakon samo 4 mjeseca kako je proglašena najljepšom, Oksana je učinila nešto što do tad nijedna djevojka u povijesti natjecanja nije napravila. Lijepa se Ruskinja odrekla titule Miss Universe i direkciji vratila dijamantnu tijaru vrijednu 250 tisuća dolara. Danas 10 godina kasnije, pojasnila je svoju odluku.

'Nakon natjecanja bilo je užasno puno zahtjeva za  putovanja po svijetu, kao nikada dotada. Uvijek Miss Universe treba obići 15 država - i to je bilo maksimalno, a ja sam imala 25 zahtjeva! Organizatori su mi zabranili ići u Rusiju. Vratila sam tijaru, jer obrazovanje mi je bilo na prvom mjestu', te nadodala: 'Mene su jednom pitali, što bih ja odabrala: biti pametnom ženom ili lijepom ženom. Rekla sam pametnom, jer pametna žena uvijek će znati kako postati lijepom, a lijepa žena neće uvijek znati kako postati pametnom', zaključila je Oksana.
Što je još zanimljivog otkrila, pogledajte u prilogu In Magazina!