Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Planetarno popularni Kardashiani zarađuju milijune na tržištu dok im u neprihvatljivim uvjetima u tvornicama rade maloljetni radnici.


U tvornicama gdje se proizvode brendovi obitelji Kardashian, prema navodima američkog magazina 'Star' radnici često trpe zlostavljanje i izrabljivanje. Organizacija za ljudska prava najavila je istragu ovog slučaja.

Vezani članci Branka Aničić - prva cijepljena protiv koronavirusa - 1 Prva cijepljena Hrvatica popila kavu na otvorenom nakon više od četiri mjeseca: ''Posebno se veselim posjeti praunuka'' Kim Kardashian Kanye West (Foto: Profimedia) Jedni ih vole, drugi mrze: Koliko znate o najpoznatijoj celebrity obitelji na svijetu?

'Kardashiani imaju posla s nekim lošim ljudima. Ne samo da zvijezde poput njih iskorištavaju te radnike, nego idu u korak s vladom koja pljuje na demokraciju i ženska prava', rekao je Charles Kernaghan, direktor Instituta za globalni rad i ljudska prava.

Iako Kardashiani imaju mnogo brandova, samo poneki od njih su odsada pod povećalom. 'K-Dash', 'Kris Jenner Kollection' i 'ShoeDazzle' su oni čije se tvornice nalaze u Kini, gdje se radi u neljudskim uvjetima.

'Ljudi kao što su Kardashiani proizvode svoje brandove u Kini jer će utržiti veći profit, pošto je cijena samog rada niska uspoređujući sa SAD-om i drugim zemljama', tvrdi Li Qiang, predsjednik 'China Labor Watch' organizacije koja se bori protiv iskorištavanja radnika.