Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I Rusija je odabrala pjesmu s kojom će se predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu.


Folk skupina 'Buranovskie Babuški' (Bakice iz Buranova) iz Republike Udmurtije na istoku europske Rusije, sudjelovat će u prvom krugu natjecanja za pjesmu Eurovizije 22. svibnja.

Vezani članci Koronavirus u Rusiji, ilustracija Situacija sve gora: U Rusiji pao rekord u dnevnom broju umrlih od korone Damiano David - 1 Svijet je preko noći poludio za frontmenom Maneskina, a što domaće dame kažu kad su muškarci i šminka u pitanju?

Pjesma ovih simpatičnih bakica odabrana je kao najbolja među 25 skladbi izvedenih na televizijskom natjecanju za pjesmu Eurovizije u Moskvi.

Stihove su - pisane mješavinom engleskog i udmurtskog jezika, kažu, napisale same, a sav novac koji eventualno zarade svojom pjesmom planiraju uložiti u izgradnju crkve u Buranovu.

'Bakama ne trebaju slava ni bogatstvo', kazala je jedna od bakica za ruske novine Vesti. Izgradnja seoske crkve njihov je jedini cilj, napomenula je bakica, navedena samo kao baka Olga.

Skupina je u Rusiji postala poznata po svojim obradama klasika zabavne glazbe, među kojima i skladbe 'Yesterday' Beatlesa te 'Hotel California' Eaglesa, koje pjevaju na udmurtskome, koji spada u skupinu Godine 2010. bakice su osvojile treće mjesto na natjecanju za pjesmu Eurovizije svojom skladbom 'Dlinaja-dlinaja beresta i kak sdelat iz nejo aišon, što znači 'jako dugačka brezina kora i kako od nje načiniti šešir'.