Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brend Victoria's Secret doista ima tajnu i to jednu prilično mračnu.


Velika mrlja bačena je na ovu poznatu modu kuću nakon otkrića da koristi pamuk kojeg su brala djeca.
Pamuk kojim se proizvodi tkanina za donje rublje koje nose najljepši modeli svijeta bere se ropskim radom u Burkini Faso.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog kršćanskih vrednota prekinula karijeru! Slika nije dostupna Predstavile su svoje omiljene božićne poklone

Bloomberg News Agency nedavno je objavio priču o 13- godišnjoj djevojčici kojoj je obrazovanje uskraćeno jer je prisiljena na rad. Kao i mnoga druga djeca iz tog područja dane provodi na poljima pamuka.

Nezaštićena djevojčica ispričala je kako su ona i druga djeca pod nadzorom upravitelja koji ih tuku ako uspore ili se umore.

Zanimljiva je činjenica da se pamuk bere pod okriljem 'Fair trade' programa i navodi se kao organski, a kao takav trebao bi biti lišen prakse dječjeg i prisilnog rada.

Za vođenje svih aspekata organskog i ’fair trade’ programa u Burkini Faso odgovorna je Nacionalna Federacija proizvođača pamuka iz Burkine Faso (UNPCB), koja je i partner 'Victoria's Secreta'. Najveća ironija leži u tome što je Victoria's secret 2009. izbacio posebnu kolekciju namijenjenu za pomoć upravo Burkini Faso.

U Limited Brandsu, roditeljskoj tvrtki Victoria's Secreta, rekli su da optužbe o iskorištavanju dječjeg rada shvaćaju vrlo ozbiljno te su najavili vlastitu istragu cijelog slučaja.