Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Možda i najveći heavy metal bend svih vremena ne može si priuštiti pauzu od turneja dulju od godinu dana


Gitarist Metallice Kirk Hammett izjavio je kako bend ne može sebi više dozvoliti da napravi pauzu od dvije godine jer su troškovi benda ogromni, piše MTV.

Vezani članci Ivan Čorkalo i Božidar Kutleša Tope se milijarde: "U odnosu na isto razdoblje prošle godine izdano je 20 posto manje računa" Podaci o potrošnji prije i nakon popuštanja mjera - 2 Koliko smo potrošili? Nakon popuštanja mjera u dva dana izdano 50 posto više računa nego prošlog tjedna

Poznati gitarist kao najveće troškove naveo je bendov studio, plaće za mnogobrojnu ekipu koja ih okružuje te sve zahtjevniju i skuplju produkciju njihovih koncerata.

'Ciklus u kojem možemo dvije godine se odmarati jednostavno više ne postoji. Nekada smo to mogli sebi priuštiti jer su nam pristizali tantijemi od prodanih albuma. Sada objavite album i povremeno vam kapne neki iznos, a ne kao nekada, na svaka tri mjeseca. Sada svoj studio financiramo od prodanih stvari na turneji', objasnio je Hammett.

Bend je inače veliki borac protiv ilegalng skidanja glazbe sa interneta, i još se dobro pamti tužba koju su podnijeli s nekolicinom glazbenika protiv Napstera 2000. godine, nakon čega se sadržaj počeo naplaćivati.

Jedan od najvećih heavy metal bendova svih vremena trenutno je na turneji kojom slavi dva desetljeća od izlaska Black albuma.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.