Sinoć je završen četverodnevni modni spektakl Cro A Porter na kojemu je predstavljeno za svakoga ponešto!


19. po redu Cro A Porter ove je sezone pokazao da je naklonjen doista širokoj publici, a da je moda namijenjena svakom pojedincu. Od avangardnog modnog dizajna, raskošnih romantičnih haljina, do zvijezda na modnim pistama, hrvatski dizajneri predstavili su svoju viziju, neki malo više neki malo manje uspješno. U osvrtu Cro A Portera, izdvojit ćemo najbolje i najkreativnije kolekcije.

Prva večer

>> Avangarda nikada nije bila tako zavodljiva

Vezani članci Slika nije dostupna Boris Pavlin - slavljenik ženske ljepote! Slika nije dostupna Najbolje od druge večeri Cro A Portera

Na prvoj večeri održanoj u Laubi briljirale su XD Ksenija Dizajn i dvojac Andreje Bistričić i Maje Merlić koje zajedno djeluju pod imenom Dioralop. Ksenija Dizajn pokazala je kako još uvijek suvereno vlada svojim dizajnom i pomalo avangardnim kreacijama koje su potpuno nosive. Najbolji dokaz tome su manekenke koje su sjedile u prvi redovima, a kako je počela glazba, one su zakoračile sa svojih mjesta ravno na pistu. Osim makenki, pistom su prošetale i dame u najboljim godinama koje svojim izgledom i manirama mogu biti samo uzor mlađim djevojkama. Ksenija je time pokazala da je njena odjeća dosta namijenjena svima.

O Andrei Bistričić se dosta pisalo otkada je stupila na hrvatsku modnu scenu. A kako i ne bi kada mlada dizajnerica tako uspješno spaja londonski utjecaj, rock'n'roll i avangardu. Njezini urbani prinčevi u stiliziranim oklopima oduševili su nas na prvu! Dečki su uspješno nosili i žičane krune na glavi, a cijeli dojam upotpunile su tetovaže, kako prave tako lažne.

Druga večer

>> Dizajneri pokazali nove kolekcije, manekenke obline

Nakon Laube, modna pista odselila je u Zaprešić. Druga večer donijela je dvije zanimljive kolekcije, onu Sonje Lamut i već renomirane dizajnerice Matije Vujice. Mlada nada Sonja Lamut uspješno je spojila sportski chick sivih trenirkastih majica sa svilenim lepršavim ženstvenim haljinama u boji pudera. Našivena srca unijela su element dječje zaigranosti.

Show je ukrala Matija Vujica, koja je pri samom kraju pala nasred piste. Ozljeda koljena na sreću je prošla minimalno, a u fokusu su ipak ostale njene haljine inspirirane morskim elementima i sirenama, dok je naša trenutno najpoznatija manekenka Kristina Šalinović zablistala na samom kraju u bogatoj čipkanoj haljini s neobičnoj instalacijom na glavi- za sve hrabre mladenke možda je upravo ovo haljina njihovih snova.

Treći dan

>> Rasplesane manekenke i Jelena Rozga zabavili publiku

Zoran Aragović napravio je veliki pomak u svojem dosadašnjem dizajnu. Šarena odjeća postala je njegov zaštiti znak zbog kojega ga njegove obožavateljice i vole nositi, no ovoga je puta napravio pomak i tome se približio novoj generaciji žena koje će nositi njegova zanimljiva ručno rađena dijela bogata šarenim uzorcima.

ELFSi su se uspjeli nametnuti kao jedan od najzabavnijih modnih dizajnera na našoj sceni. Ovaj dinamični dvojac prikazao je šarenu kolekciju haljinica, tropskih uzoraka, ... ukratko, sve ono što je 'IN'.Tinejdžerke jedva čekaju da ova kolekcija dođe u njihov dućan, a još kada je na pistu izašla Jelena Rozga vjerojatno su već počele pjevušiti 'bižuteriju' koja se nekako čini i kao pravi odabir uz ove modele.

Monika Sabljić ponosna je Splićanka što se vidi u njezinom dizajnu, te u inspiraciji najpopularnijom serijom u Hrvatskoj 'Larin izbor'. Mario Pecotić 'ukrao' je show uvodnom pjesmom hit serije, dok su modeli šetali u lepršavim haljinama svijetlih boja.

Vrhunac večeri svakako je talent i dizajn Borisa Pavlina. Njegove cjelovite kolekcije, bogati uzorci, čipka, kristali, sati i sati izvezvanja perlica na korzetima... sve to pokazuje savršenu viziju moderne princeze. Pavlinova vizija osvojit će svaku ženu i podsjetiti im kako doista zablistati poput prave dame!

Četvrti dan

>> Modni šećer za kraj

U dizajn Tea Perića za MAK zaljubljene su mnoge žene kojima je važan kroj, udobnost i nosivost koje nimalo ne umanjuju njegov talent, već njegovu odjeću ističu kao jednu od pravih 'ready to wear' kolekcija. Žena koja nosi njegove kreacije obožava bogate suknje, luksuzne materijale i naglašenu siluetu.

Za završni spektakl pobrinuo se Juraj Zigman koji je moderne kostime prebacio na ulice. Njegovu zabavnu odjeću obožava svaka djevojka sklona avanturana, partijima, druženju... Zigman je odbacio vamp ženu i podsjetio nas na djevojčice u nama. I frakovi su savršeni dodatak u uvođenju malo drame svakodnevni život!

Toliko za sada, vidimo se na drugom Cro A Porteru.