Stotine svjetlećih lampiona s najljepšim željama i mislima poletjelo sa zagrebačkog Trga žrtava fašizma prema nebu iznad Zagreba.


'Kapulica i Lampioni' okupili su mnoštvo koje je prema nebu poslalo stotine želja.

Vezani članci Lampioni u Dunavu za Vukovar - 1 700 svijeća za poginule branitelje: Pogledajte veličanstvene prizore lampiona na Dunavu Slika nije dostupna VIDEO Na tisuće lampiona obasjalo nebo iznad Zagreba!

Umjetnik Krešimir Tadija Kapulica, kojeg jedni poznaju kao najboljeg 'majstora za tulume' a drugi pak po njegovim originalnim performansima, na krovu Doma HDLU-a zaplesao je sentiš s glumicom Marijom Borić. Upravo to bila je njegova želja koju je sa svojim lampionom pustio u nebo iznad grada.

'Bilo puno više lampiona, što znači i više ljudi, više želja i višepozitivne energije!', rekao je Krešimir Tadija Kapulica.

Točno u 21:00 sat na umjetnikov znak više od pet stotina ljudi, zajedno su u nebo pustiti stotine i stotine lampione koji su obasjali nebo iznad Zagreba i stvorili nezaboravnu božićnu čaroliju u režiji Krešimira Tadije Kapulice i njegovih prijatelja među kojima su bili i glumci Marija Borić, Duško Modrinić, Edvin Liverić, sestre Jasna i Ivana Nanut, modni teoretičar dr. Nenad Korkut, Martina Vrdoljak Ranilovic – I-GLE, fotografkinja Mare i brojni drugi.

Nakon što su lampioni poletjeli prema nebu želje su se počele ispunjavati jedna za drugom! Umjetnik je tako Zagrebu donio snijeg kako bi grad imao bijeli Božić i veliki slap vatrometa kojim je 'okupan' Dom HDLU-a.

Ako ste propustili ovaj divan događaj, pogledajte u galeriji kako je bilo! Jeste li zaželjeli svoju želju?
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju