Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nadolazeći vikend bit će praznik sporta za sve Amerikance, ali i ljubitelje američkog nogometa.


Dvoboj New England Patriotsa i New York Giantsa u Super Bowlu gledat će stotine milijuna ljudi. Ogroman novac potrošit će se na reklame i navijačke rekvizite, a još od početka tjedna traju velike pripreme za spektakl u Indianapolisu.

Super Bowl je, bez sumnje, najveća tvornica novca u američkom sportu. Navijački rekviziti masovno se kupuju uoči utakmice odluke, a posebna su priča reklame koje su najskuplje u svijetu sporta.

Vezani članci Shakira Zbog poteza jezikom u prijenosu uživo video Shakire postao viralni hit: "Kako je brza!" Beyonce, Jay Z Jay-Z i Beyonce razbjesnili javnost potezom za vrijeme američke himne: ''Može ih biti sram''

>> Seksi i jako opasne: Igračice ženskog američkog nogometa!

Imati reklamu u pauzama između četvrtina stvar je prestiža, ma koliko koštalo. A ove godine prvi će put za 30 sekundi reklame biti plaćena nestvarna 4 milijuna dolara. I jasno, sve reklame napravljene su posebno za Super Bowl.

Da se na tih 30 sekundi ne štedi, potvrđuje i primjer jedne marke automobila koja je ove godine za svoju reklamu angažirala komičara Jerryja Seinfelda.

Ova reklama je zanimljiva i po tome što se u njoj Seinfeld napokon 'ujedinjuje' s osobom koja ga ne podnosi – Soup Nazi, i to samo zato da bi postao prvi vlasnik nove Acure. Pogledajte je li uspio.