Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Film 'Harry Potter i darovi smrti - 2. dio, posljednji nastavak filmske sage o malom čarobnjaku nastale prema knjiškom predlošku britanske spisateljice J.K. Rowling, zaradio je diljem svijeta više od milijarde dolara, prenosi BBC.


Osmi i posljednji nastavak toga filmskog serijala ujedno je i jedini koji je dosegnuo tu čarobnu brojku, premašivši prethodnog rekordera 'Harry Potter i kamen mudraca' koji je 2001. na kinoblagajnama zaradio 974,8 milijuna dolara.

Vezani članci Slika nije dostupna Njegovo lice krasit će toaletni papir! Slika nije dostupna Čudo: Posljednja pomast 'Harry Potter' glumicu vratila u život!

Apsolutni rekord po međunarodnoj zaradi trenutno je u rukama epske SF sage 'Avatar' iz 2009., koja je od prodaje ulaznica diljem svijeta ukupno prikupila 2,8 milijarde dolara, najviše u povijesti filmske industrije.

Očekuje se da će 'Darovi smrti - 2. dio' uskoro po zaradi premašiti i dosadašnjeg ovogodišnjeg rekordera, pustolovni film 'Pirati s Kariba: nepoznate plime', koji je dosad u ovoj godini 'utržio' 1,03 milijardu dolara. (HINA)