Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedmi obrazovni kamp Bistrini istraživači, u kojem sudjeluje petnaestak učenika sedmih i osmih razreda osnovne škole iz svih krajeva Hrvatske, održat će se od 12. do 20. kolovoza u Znanstveno-edukacijskom centru Višnjan u Istri.


Daroviti mladi istraživači motivacijskim su pismom i istraživačkim duhom dokazali zašto baš oni zaslužuju postati polaznicima ovogodišnjega kampa nakon čega su prema interesima raspoređeni u različite znanstvene programe.

Taj jedinstveni program škole u prirodi pod stručnim vodstvom astronoma Korada Korlevića i stručnjaka iz Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan ponovno će okupiti mlade astronome, arheologe, speleologe i biologe koji će upoznati svijet znanosti i tehnologije na nov i zanimljiv način, kroz igru i vođenim istraživanjem pojava u prirodi.

Vezani članci Paul O\'Grady (Foto: privatna arhiva) Intervju s Ircem u Hrvatskoj: Paul ima savjet za sve koji se žele odseliti u Irsku Slika nije dostupna U Vodnjanu poginuo motociklistPosebna pozornost ovogodišnjega izdanja kampa, čiji je radni naziv Uvod u znanstvenu metodu, bit će usmjerena na područja geologije i mineralogije, gorivih ćelija, humanoidnih robota, bodljikaša, programiranja te na različite projekte s područja astronomije.Mladi znanstvenici svake godine postižu važne rezultate i svojim radom upozoravaju na nove spoznaje iz svijeta znanosti. Tako su sudionici kampa prethodnih godina našli novi prapovijesni lokalitet u Klabušacu u blizini Višnjana, otkrili lokaciju kapelice sv. Franje iz 9. stoljeća i napravili repliku prapovijesne peći za izradu keramičkih posuda.

Istraživali su i čistoću vode na različitim mjestima, analizirali biološku zagađenost nekoliko jama i špilja u okolici Višnjana te izradili solarni balon s porukom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.