Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Magazin 'Time' objavio je listu deset najpopularnijih glazbenih albuma u protekloj godini.


Tko se na listi našao na posljednjem, a tko je zauzeo prvo mjesto?

Pogledajte što se slušalo u 2011.godini!

Vezani članci Ranko Ostojić Ranko Ostojić o odbijanju mjesta na izbornoj listi SDP-a: "Bolje ne biti na listi, nego izgubiti obraz" Naslovnica lista Time Trumpov izborni stožer fotomontirao njegovu glavu na tijelo Grete Thurnberg na naslovnici lista Time

Deseto mjesto su zauzeli Black Keysi sa albumom 'El Camino'. Američki rock dvojac čine pjevač/gitarist Dan Auerbach i bubnjar/producent Patrick Carney. 'El Camino' je njihov sedmi studijski album te sadrži 11 pjesama, uključujući i prvi singl 'Lonely Boy'.

Visoko deveto mjesto zauzeli su Civil Warsi s njihovim debitantskim albumom 'Barton Hollow'. Grupu čine Joy Williams i John Paul White, koji su se upoznali u Nashvillu, odakle je krenula njihova karijera.

Beastie Boysi su se smjestili na osmo mjesto ove liste, sa albumom 'Hot Sauce Committee Part II'. To je njihov osmi studijski uradak te je protkan hip hop ritmom po kojem je ova newyorška grupa i poznata.

Mlada pjevačica Caitlin Rose je s albumom 'Own Side Now' zauzela sedmo mjesto Timeove ljestvice. Ova country pjevačica s akustičnom gitarom svira glazbu koja podsjeća na 50-te godine.

Na šestom mjestu je 'Whokil', album koji ima najviše mikseva, od r'n'b-ja do afričkih udaraljki i popa. Tune Yardsi, autori ovog albuma su mladi američki bend koji se nije bojao eksperimentirati s glazbom.

Frank Ocean sa svojim albumom 'Nostalgia, Ultra' zauzeo je visoko peto mjesto. Frank je mladi američki reper iz New Orleansa, koji je pisao pjesme za popularne izvođače poput Beyonce i Kanye Westa.

Na četvrtoj poziciji se smjestila ekscentrična britanska pjevačica PJ Harvey s albumom 'Let England Shake'.

Popularni Kanye West i Jay Z su s zajdničkim albumom 'Watch The Throne' zauzeli treće mjesto. Suradnja je rezultirala s 15 pjesma, a na albumu su dodane i glazbene pozadine legendi kao što su Otis Redding, Curtis Mayfield i Nina Simone.

Florence and the Machine su sa 'Ceremonials' zasjeli na drugo mjesto liste. Ovaj drugi album popularne grupe razdrmao je scenu jednakom jačinom kao i prvi 'Lungs'.

Sam vrh ove ljestvice zauzela je popularna Adele s albumom '21', koji je iznjedrio nekoliko najpopularnijih pjesama ove godine.

Slažete li se s 'Timesovom' listom najpopularnijih albuma 2011.godine?