Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedna manekenka se za potrebe kampanje slikala bez imalo odjeće.


Nakon mankenke Fani Stipković, sportašice Kristine Vilk, pjevača Luke Nižetića i manekenka Petra Friganović razodjenula se za potrebe kampanje Prijatelja životinja.

Vezani članci Slike oporavka - 13 Preživjeli rak i podijelili nevjerojatne prizore oporavka Sloboda ili sigurnost u pandemiji? - 5 Sloboda pod pritiskom pandemije: Koronavirus ljude stavlja pred težak izbor

Prijatelji životinja često koristi poznate osobe ne bi li ukazali na probleme iskorištavanja životinja za izradu krzna, a u svoju kampanju Trgovina bez krzna ovaj su put pozvali i manekenku Petru Friganović.

'Trgovine bez krzna' međunarodna je inicijativa sa svrhom informiranja građana o trgovinama koje u svojoj ponudi nemaju predmete (odjeću, obuću i slično) od životinjskoga krzna.

Objašnjavajući zašto se uključila u ovaj projekt, Petra je izjavila: 'Cijeli život učili su me da poštujem sva živa bića i da kroz život ne prolazim misleći samo na sebe, već s promišljanjem i odgovornošću prema drugima. Svatko tko misli da je odijevanje životinjskoga krzna moderno, sigurno je promašio stoljeće. Životinjsko krzno je proizvod patnje i smrti nevinih životinja te mu nije mjesto na modnoj pisti - prava moda je to nadišla.'

Proglas ‘Trgovine bez krzna’ već su potpisali mnogi brandovi, a trgovine obuhvaćene ovim projektom moći će istaknuti naljepnicu ’Trgovina bez krzna’.