Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hollywoodski glumac Nate Parker boravi u Zagrebu! Društveno iznimno angažiran, nakon predavanja studentima u Zadru - u Savjetovalištu Luka Ritz - sastao se s udrugama koje rade na prevenciji nasilja i razvoju obrazovnih programa.


Kako je i sam kao dijete sudjelovao u razrednim tučnjavama, hollywoodski glumac Nate Parker, nakon što je izgradio status snimajući za velika imena poput Georgea Lucasa i Denzela Washingtona, posvetio se radu s mladima.

Vezani članci Suzana Ritz, tehnička suradnica Savjetovališta Luka Ritz, o vršnjačkom nasilju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Suzana Ritz: "Ako reagirate nasilno, dijete će misliti da je to u redu. Nasilje je čarobni krug iz kojeg ne možete izaći" Novi kriteriji za financiranje zaštite potrošača (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ministarstvo se oglasilo o prestanku financiranja savjetovališta koja godišnje pomognu oko 20.000 ljudi

'Smatram se aktivistom, a onda glumcem. Osjećam da mi je to tek platforma za rad na obrazovanju, s mladim ljudima u Americi koji su žrtve bandi', rekao je Nate.

Tako je promovirajući svoj najnoviji film Red tail, koji je sniman i u Hrvatskoj, razgovarao sa studentima u Zadru..
'Uživao sam! Vidio sam mnoge povijesne znamenitosti', oduševljen je glumac.

Danas se u savjetovalištu Luka Ritz susreo s udrugama koje se bave problemima mladih.

'Drago nam je što je Nate tu zbog saznanja o njegovom privatnom životu koliko se trudi i radi', rekla je majka preminulog Luke, Suzana Ritz.

Vrlo je to važna tema i za Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj koje radi na prevenciji maloljetničkog nasilja. Zbog toga su i sudjelovali u organizaciji dolaska mladog glumca koji neodoljivo podsjeća na Denzela Washingtona.

Rad s rizičnim skupinama te poticanje mladih na školovanje, misija je na kojoj će Parker i dalje neumorno raditi.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju