Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Duhovi, zombiji, vampiri, smrti i mumije preuzele su grad i pokrenule nulto izdanje Fantastičnog Festivala. Svi ljubitelji horor filmova, trilera i znanstvene fantastike, napokon su došli na svoje!


Ovo je jedinstvena prilika da na jednom mjestu vidite filmove koji se ne emitiraju u kinima u redovnom programu. Svjetska produkcija underground scene skupila je na jednom mjesto najbolje od najboljeg u SF i srodnim žanrovima.

Vezani članci Slika nije dostupna Završio Fantastic Zagreb film festival: Posjetitelji uživali u 20 godišnjici 'Paklenog šunda' Slika nije dostupna Fantastic Zagreb filmski festival najavljuje zabranjeni film Kim Ki-Duka


Festival je svećano otvoren na platou kod Katarinine crkve na Gornjem gradu. Na samom početku publiku su pozdravili festivalski osnivači, Mirjana Mia Pećina te umjetnički Stjepan Hundić. 'Jako nam je drago da smo u Zagrebu pokrenuli ovaj festival i nadamo se da će svi posjetitelji uživati u projekcijama u narednih sedam dana', rekla je Pećina. 'Fantastic Zagreb inicirali smo kao poklon gradu Zagrebu i njegovim građanima te se nadamo da će festival svojom kvalitetom obogatiti gradsku kulturnu ponudu', izjavio je Hundić. Film "Crna voda" otvorio je festival. To je nizozemski psihološki triler Elberta van Striena, o djevojčici koja na sasvim neočekivan način otkriva čuvanu tajnu svoje majke, a paralelno s tom projekcijom prikazivani su filmovi i na druge dvije lokacije. U kinu Europa japanski film "Nasilje" Takeshija Kitana, a u improviziranom otvorenom kinu "Tuškanac" horor film "Sveto mjesto" srpskog redatelja Đorđa Kadijevića i neobična božićna priča "Djed Mraz iz pakla" finskog autora Jalmarija Helandera.

Program je raznolik i može se naći za svakoga ponešto. "Ponoćno ludilo" posvećeno je brutalnijim filmovima 'strave i užasa', "YU fantastika" iz povijesti jugoslavenske kinematografije, bizarni japanski filmovi prikazuju se pod geslom "good movies, bad taste", tu je i noćni maraton... Cijeli program možete pogledati ovdje. Ako ste propustili otvorenje ovog fantastičnog festivala, ne brinite. Do kraja tjedna možete vidjeti što je za vas pripremila fantastička ekipa.

Kako se filmovi emitiraju na otvorenom (2 od 3 lokacije), nemojte se iznenaditi kad vas će vas na povratku kući pratiti sablazni glasovi ili vam se učini da vas netko prati. Hm, specijalni efekti ili … najbolje procjenite sami.