Nakon što su završili modni tjedni u svjetskim metropolama, svoju modnu viziju predstavili su nam hrvatski dizajneri na revijama Fashion.hr-a.


Najveće iznenađenje prve večeri priredio je mladi Aleksandar Žeravac. Mladi dizajner predstavio je elegantnu, ženstvenu i nosivu crno-bijela kolekciju. No da ne bi sve bilo klasično, Aleksandar je najveći pomak napravio na leđima i dodao efekte u istom tonu koji su naglasili cijelu kombinaciju.

Vezani članci Bipa Fashion.hr (FOTO: PR) Tko se sve pojavio na castingu za Bipa FASHION.HR? Slika nije dostupna I petu godinu za redom Dove Fashion.hr priprema nove kolekcije!

Ivan Alduk ponovo je pokazao savršeno nosivu, kako je sam rekao romantično-futurističku kolekciju. Time je potvrdio da traper funkcionira u svakoj situaciji, kako u dnevnim, tako i u večernjim kombinacijama. Dodatak ziherica na ramena jakni i sako dodaje malo buntovničkog, rokerskog štiha.

Naiščekivanija revija druge večeri bila je ona popularne Aleksandre Dojčinović. Ženstvena, zavodljiva, damska kolekcija s dozom seksepila. Njeni jednostavni krojevi opasani zlatnim remenom (koji je ujedno postao i njen zaštitni znak) naglašavaju liniju tijela, a izrezi na leđima su profinjeni i seksi. Haljine su jarkih čistih boja bez uzoraka, volani naglašavaju ženstvenost, a sve je podcrtano lijepim torbama i čistim make up-om.

U posebnu kategoriju zanimljivih, i zabavnih kolekcija, svakako se odnosi ona Juraja Zigmana čija će odjeća svaku djevojčicu pretvoriti u malu princezu. Volani, krzno, karirane jaknice i suknjice u zagasitim tonovima uveselit će djevojčice i zadovoljiti mamin ukus.

Ana Marija Ricov već je osvojila kritiku i publiku svojim rock elementima. Koža, cifovi, uske hlače, te savršeno krojeni kaputi i sakoi podići će svaku kombinaciju. Ricov je pokazala kako se nosi rock na glamurozan način.

Zadnju modnu večer obilježila je Branka Donassy, pinorka na domaćoj modnoj sceni. Njeni nespojivi komadi zajedno savršeno funkcioniraju. Stroge krojeve omekšala je prozračnim tkaninama, a svojim odijelima dala je dozu nosive avangarde sa zanimljivim šeširima.

Ivica Klarić jedini je pokazao kompletno mušku kolekciju. Predstavio je kombinaciju novih komada klasične muške garderobe, no na novi način. Stvari koje su inače skrivene i ušivene u kaputima, Klarić je izbacio van i pokazao svoju viziju sakoa. Iz ženske garderobe, posudio se plise – tehniku nabiranja tkanine kojom je ukrasio sakoe.

Fantastične torbe HERA koje potpisuje Robert Sever mamile su uzdahe svih prisutnih u publici. Osim odličnih torbi, Sever je pokazao i odličnu kolekciju- kožne suknje, majice i haljine.

>> Zvijezde Larinog izbora došle podržati svog kostimografa

Modna priča tu ne završava jer nas već sljedeći tjedan čekaju modne revije Cro A Portera.