Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nije uobičajeno za androginog modela Andreja Pejića da šokira ljude rasističkim izjavama, no on je to učinio na Twitteru. Tim činom je razljutio brojne obožavatelje.


Na profilu je napisao: 'Povedi me u Westchester'. 'Ali otišao si bez mene', odgovorio mu je Rembrandt Duran, stilist i modni dizajner . Nakon toga je sljedila kontroverzna rečenica: 'Našao sam pravog bijelog crnju', odgovorio je maneken.

Vezani članci Objava Elizabete Mađarević na Facebooku (Foto: screenshot Facebook) Hrvatska diplomatkinja hitno pozvana u Ministarstvo zbog skandaloznih objava na Facebooku Donald Trump (Foto: AFP) Trump će posjetiti poprišta masovnih pucnjava, mogući prosvjedi: ''Mentalne bolesti i mržnja povlače okidač, ne pištolj''


Sporna rečenica je zapravo poznati citat fiktivne transseksualke Maurice koju glumi komičar Yannis Pappas. Maurica je poznata po tome kako za srodnu dušu traži 'pravog bijelog crnju', a najpoželjniji su oni iz Westchestera.

>> Uvijek iznova iznenađuje i šokira

Video na Youtube-u je pogledalo 2,5 milijuna ljudi, no slavne osobe moraju preuzeti odgovornost za svoje izjave i samim time biti opreznije. Ukoliko se rečenica izuzme iz konteksta zvuči poprilično neprimjereno. Pejić se još nije izjasnio o čemu se točno radilo.