Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, za našu najbolju sportašicu u 2011. izabrana je Ana Zaninović, aktualna svjetska prvakinja u taekwondou.


'Bila sam presretna, jednostavno u takvoj konkurenciji pobjediti, biti proglašena najboljom sportašicom, to je san snova', priča Ana.

Vezani članci Josip Aladrović - 6 Ekskluzivno: Ministar Aladrović otkrio što će biti s COVID potporama - tko će ih izgubiti, a tko će ih i dalje dobivati Mario Jurič i Hrvat koji se vratio iz Afganistana EKSKLUZIVNO Intervju s Hrvatom koji je evakuiran iz Afganistana: "Vidjeli su se svjetleći meci i čuli su se rafali..."

Dok je dvije minute starija Ana držala govor pobjednice, njezina mlađa blizanka Lucija, inače europska prvakinja u lakšoj kategoriji, u publici joj je držala palčeve da ne pogriješi.

'Ana me zadnjih par dana prije dodjele nagovarala, ma daj Luce, molim te, otiđi ti. Ona misli da sam ja bolji govornik, ja mislim da je ona, tako da je njoj to bilo neugodno. Šalile smo se, da sam ja to trebala uraditi umjesto nje', tvrdi Lucija.

Nagradu HOO-a u iznosu od 40 tisuća kuna, 24-godišnja Splićanka donirat će jednoj od najboljih hrvatskih taekwondo sportašica, a danas odličnoj taekwondo sutkinji Azri Zukanović, koja se nalazi u izuzetno teškoj zdravstvenoj situaciji.

'Kad sam ja tek krenula u svijet sporta, ona je tada bila najbolja i težila sam da budem kao ona, možda čak i bolja od nje, da dobijem to mjesto u reprezentaciji. Ona je sad trenutno u bolnici, dijagnosticirana joj je upala moždanih ovojnica te se bori za život i potrebna joj je pomoć tako da ću ja svoju nagradu od HOO-a uplatiti na njen račun', priča Ana.

Kako se ne bi natjecale u istoj kategoriji, dvije minute starija Ana morala je nabaciti par kilograma, jer na parketu ne žele biti protivnice. To joj, kaže Luce, nije teško palo.

'Reci Ana je debela, Luce je zgodna i to je to', kroz šalu priča Ana.

Sestre smatraju da ne bi mogle živjeti nigdje drugdje na svijetu, osim u rodnom Splitu.

'Split je takav grad gdje vam jednostavno naši sugrađani ne daju da poletite, ne daju vam da se dignete, da se umislite, da mislite da ste nakakva zvijezda. Oni vas uvijek drže dolje nisko i to je jedna odlična sredina za nas, vrhunske sportaše. Uvijek svi pitaju koja je tajna uspjeha, pa eto, živjeti u Splitu', tvrde sestre.

Što su još rekla ove mlade i uspješne sportašice, pogledajte u videu 'In Magazina'.