Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što spaja hrvatske modne dizajnere Elfse i jednog devedesetogodišnjaka koji je cijeli život svojoj supruzi pisao poeziju. Ne propustite pogledati!


Da prava ljubav zaista postoji, dokaz je Damjan Zorić, Zagrepčanin koji je nakon smrti voljene mu supruge odlučio objaviti pjesme koje joj je pola stoljeća pisao.

Vezani članci Bračni par, ilustracija Shakespearova organizacija: Phillip (78) i Patricia (88) vjenčali se u COVID bolnici nakon 46 godina poznanstva Slika nije dostupna FOTO Iz perspektive 12-godišnjaka: Kako razumjeti žene?!

'Dala mi je veliku inspiraciju supruga koju sam izuzetno volio i to što sam osjećao to sam i zapisao. Jedne divne uspomene za moju djecu, unučad, praunučad, da ostane trag jedne divne ljubavi', kaže Damjan.

Odabrati najdražu pjesmu mu je teško, kaže kako su mu sve kao djeca i svaka odražava jednu uspomenu na njegovu ženu, počevši od upoznavanja kad ga je liječila u ratu preko njezine bolesti pa do danas.

I tu su se umiješali Elfsi, koji, kao ni mi, na ovu priču nisu ostali imuni. Elfsi su napravili naslovnicu za knjigu pod nazivom 'Daleko je sunce'.

Kroz rad na ovoj knjizi Elfsi priznaju kako su u sebi pronašli nešto romantično, razigrano što se vidi i na konačnom produktu.

Često i mlađi ljudi od gospodina Zorića nemaju hrabrosti za objavu svojih radova u poznim godinama, ali on na to spremno odgovora:
'A ja sam shvatio da onaj koji nije ništa usadio, sagradio, napisao, koji nema tragove za svog života kad umre, kao da nije ni živio'.

Nisu samo njemu ostale emocije, nego ih na ovaj način može podijeliti s drugima pa možda i drugi putem tih pjesama neke kanale svojih emocija otvore i pronađu.
Ovakva ljubav zaista može i mora biti inspiracija, a sada je dostupna svima jer je osim u tiskanom izdanju, objavljena i na internetu. Svatko će u njoj zasigurno prepoznati vlastite emocije stoga je ne propustite pogledati.