…sapiensi. Slogan je to nove kampanje udruge Iskorak, koja se zalaže protiv svih oblika diskriminacije i stigmatizacije seksualnih i rodnih manjina, koja je prigodno krenula iz Krapine.


'Za razliku od paleontologa Dragutina Gorjanovića-Krambergera mi nećemo duboko kopati, već ćemo samo malo zagrebati po površini našeg društva čija je tolerancija krhka kao i kosti pronađene u Krapini, stare oko 100.000 godina', napisali su članovi udruge Iskorak na stranicama Homosapiensi.info, povodom njihove kampanje čiji je slogan 'U Krapini su svi HOMO sapiensi'.

Vezani članci Slika nije dostupna Priroda je stvorila barem dvije ljudske vrste, no jedna je uništila drugu Slika nije dostupna Homo Sapiens osvojio Zemlju zahvaljujući moru

Krapina se, kao ishodište ove kampanje, nametnula sama po sebi, a jumbo plakati koji promoviraju kampanju pojavili su se u svim većim hrvatskim gradovima: Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu.

'Da postoji predrasuda prema kojoj homoseksualnost jednostavno nije normalna za ljudska bića, svima nam je jasno. Stoga smo odlučili, koristeći jednostavnu igru riječi, podsjetiti javnost na činjenicu da homoseksualnost postoji otkad postoji i ljudska vrsta, a Krapina se, kao ishodište ove kampanje, nametnula sama po sebi', napisali su članovi udruge.

A provokativna kampanja već je izazvala neke negativne reakcije. Tako su u Krapini nepoznati počinitelji potrgali postavljeni plakat sa sloganom 'U Krapini su svi HOMO sapiensi', što samo dokazuje koliko su ovakve kampanje uistinu potrebne, ne bi li se digla razina svijesti, tolerancije i prihvaćanja međusobnih razlika među ljudima.