Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sunce, more i razgolićena tijela možete li zamisliti erotiziraniju zonu za vruću avanturu? No, pamet u glavu. Stručnjaci savjetuju oprez kako se kući ne biste vratili slomljena srca.


'Kad idemo na godišnji odmor i ako razmišljamo o nekom partneru ili partnerici koju ćemo tamo upoznati, onda je važno sebi postaviti jasna očekivanja- da li ja želim samo ljetnu avanturu ili želim nešto što bi se moglo razviti u nekakvu vezu?', objašnjava seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić.

Vezani članci Sandi Cenov - 2 Što stariji, to bolji! Tko su domaći zavodnici koji su s godinama sve poželjniji i šarmantniji? Natali Dizdar - 3 Nova adresa Natali Dizdar, opisala je kako izgleda njezin život u Londonu i priznala: "Sada nije lijepo tamo živjeti"

Istraživanja pokazuju da žene puno češće iz takvih odnosa izlaze razočarane. Evolucijski gledano, to je sasvim razumljivo s obzirom na to da muškarci mogu razlučiti emocije i seks. 'Kod žena, opet govorim o statistici, ima drugačijih žena, ali kod žena je to uvijek povezano s emocijama. Žene teže odvajaju seksualni odnos od emocija. Sunce izaziva lučenje nekih neurotransmitera i hormona koji ustvari u nama i potiču više seksualne želje, pa onda jesmo i muškarci i žene smo nekako kad gledamo rezultate istraživanja, ljeti smo seksualniji nego zimi kad nam je hladno i kad smo stisnuti', objašnjava terapeutkinja.

>> Vruće igre 52-godišnje seks bombe i njezinog mlađeg dečka!

'Neke žene će privući muškarac koji ima jako lijepo građeno tijelo, ali s obzirom da žene ne biraju samo na izgledu, samo na temelju izgleda, onda će možda neki lijepi razgovor u neku toplu ljetnu večer, učiniti da ona u njemu osjeti nešto što će je privući, iako on fizički možda nije tako privlačan i ne ide uopće u teretanu', kaže seksualna terapeutkinja.

Ako poduzmete sve potrebne mjere zaštite, možda ćete se i vi, sa smiješkom sjećati vrućeg ljeta 2012.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.