Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki grad San Francisco domaćin je prvog suđenja na kojem će se razmatrati treba li dopustiti istospolne brakove koji su dosad bili neustavni.


'Ne gledajte dalje od Roe v. Wade (o čijem je pobačaju odlučio američki Vrhovni sud, što je i danas najkontroverzniji i u tom smislu politički najznačajniji slučaj u povijesti Vrhovnog suda, op.a) i shvatit ćete da se takve stvari i dalje događaju kada sud tako odluči', rekao je prolaznik Devin McAlpine koji je promatrao prosvjede ispred Suda.

'Kalifornija je podijeljena na one koji misle da bi se trebali dopustiti istospolni brakovi i oni koji misle da ne bi. Vrijeme će pokazati što će biti, a svejedno je hoće li to biti ove godine, sljedeće ili za deset godina, uglavnom jednog dana će najnormalnije sklapati gej brakovi', nadodala je Lisa Brown koja je stajala nasuprot skupini prosvjednika koji su napisima na transparentima dali do znanja kako se ne slažu s odlukom o istospolnim zajednicama.

San Francisco već godinama stoji iza homoseksualaca

Vezani članci Anne Buydens, Kirk Douglas Varao ju je s brojnim divama i odnose s njima opisao u knjizi, a ona mu je sve opraštala pod jednim uvjetom Slika nije dostupna Obama podržava homoseksualne brakove: 'U tom stavu pomogle su mi kćeri'

Treba spomenuti slučaj iz 2004. godine, kada je grad San Francisco od 12. veljače do 11. ožujka pod vodstvom gradonačelnika Gavina Newsoma, dužnosnicima Grada i Županije San Francisco izdao dozvole za čak četiri tisuće istospolnih brakova, unatoč zakonu koji to nije dopuštao. Tijekom tog vremena parovi su putovali Amerikom i promovirali gej zajednicu. Nekoliko mjeseci kasnije, zbog nedostatka autoriteta gradonačelnik je morao poslušati kalifornijski Vrhovni sud koji je nalagao kako su takvi brakovi nezakoniti.