Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su Hrvati znatno aktivniji u seksu nego u sportu, istodobno se puno teže i rjeđe suočavaju sa seksualnim neuspjesima, o kojima većina ne želi otvoreno razgovarati, pokazalo je istraživanje farmaceutske tvrtke Pfizer u kojem je sudjelovalo 500 ispitanika iz pet najvećih hrvatskih gradova - Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka i Varaždina.


Istraživanje, koje je obuhvatilo 100 žena i 400 muškaraca u dobi između 30 i 70 godina, pokazalo je međutim da bi u slučaju erektilne disfunkcije većina potražila liječničku pomoć. Probleme s erekcijom tako bi liječilo 76 posto muškaraca, dok bi 58 posto žena pokušalo nagovoriti svog partnera na liječenje.

Vezani članci Policijski službenik 01, ilustracija U Subotici navodno napadnuti Hrvati, policija sve opovrgava: Vikao da će ''poklati sve ustaše'' Iseljavanje mladih, ilustracija (Foto: Pixsell, Tomislav Miletić) Auf Wiedersehen, Kroatien: Lani se više od 26 tisuća Hrvata iselilo u Njemačku

Inače, istraživanje koje je provedeno u povodu 10. godišnjice otkrića lijeka Viagra, pokazalo je da 35 posto ispitanika seksualne odnose prakticira jednom do dva puta tjedno, a 3 posto svakodnevno.

Prema podacima Pfizera, lani je u Hrvatskoj Viagru koristilo 6000 osoba, a istraživanje je pokazalo da takvu vrstu terapije koristi 4 posto muškaraca u dobi od 30 do 60 godina, te 20 posto muškaraca iznad 60 godina starosti.

Pfizer je pokrenuo i internet stranicu www.nasaplavajeprava.com koja bi trebala poslužiti kao svojevrsni servis građanima zainteresiranima za teme vezane uz probleme erektilne disfunkcije, dostupnosti dostupnosti terapije te mogućnostima liječenja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju