Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon 60 godišnjih naklapanja, postoji li G točka ili ne, stručnjaci su razbili dvojbe o temi postojanja te mistične ženske erogene zone.


G točka je predmet brojnih istraživanja, još od 1950. godine, kada ju je otkrio i imenovao njemački ginekolog Ernst Grafenberg. Od tada se G točka smatra ženskom erogenom zonom, koja povećava užitak tijekom seksa. Međutim, mnogi su znanstvenici tvrdili kako je G točka tek mit.

Vezani članci Sandra Benčić Tužiteljstvo će podnijeti žalbu na oslobađajuću presudu za platformu Možemo Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo Možemo izborilo važnu bitku na sudu: ''Ovo je velika pobjeda za sve žene u Hrvatskoj!''

Sada je nagađanjima došao kraj. Talijanska istraživačka ekipa, koju je na sveučilištu L'Aquila vodio Emmanuele Jannini, pomoću ultrazvuka je došla do revolucionarnog otkrića: kod žena koje tvrde da imaju G točku, tkivo između mokraćovoda i vagine deblje je nego kod onih koje su bez te erogene točke. 

Što više, na mjestima gdje se nalazi G točka proizvodi se više oksida nitrata, koji su zaslužni za uzbuđivanje muškaraca.

Dr. Jannini tvrdi da sada mogu obaviti medicinski test, koji na temelju količine oksida nitrata potvrdi ili odbaci postojanje G točke kod svake pripadnice nježnijeg spola. 'Prvi puta u povijesti jednostavnom i jeftinom metodom možemo ustanoviti ima li neka žena G točku ili ne', rekao je dr. Jannini.

Kako je skupina koja je testirana bila mala, znanstvenici za sada još ne mogu znati koliko žena ima G točku. Isto tako još ne znaju imaju li, kod žena, odsutnost orgazma i nepostojanje G točke bilo kakvu vezu, no na dobrom su putu da u bližoj budućnosti riješe i tu nepoznanicu.

Činjenica je da su postojeće studije pokazale kako sve žene raspoznaju neki stupanj osjetljivosti na području G točke. Isto tako je sasvim moguće da su žene, koje spolnost osjećaju intenzivnije od drugih, s vremenom ojačale osjetljivost G točke, te time promijenile anatomiju tog dijela svoga tijela.

Više o ovoj temi pročitajte na sexation.info

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju