Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vjerojatno ste mislili da o grudima znate baš sve, međutim, zasigurno će vas iznenaditi neki podaci.


1. Najveće cice na svijetu veličine su 38KKK

Početkom 2009. godine 29-godišnja Sheyla Hershey iz Brazila upisana je u Guinnessovu knjigu rekorda kao žena s najvećim grudima na svijetu. Nakon devet operacija i više od galona silikona, opseg njezinih grudiju iznosi oko 140 centimetara. Iako joj doktori pokušavaju objasniti da je daljnje povećanje opasno po život, Sheyla je rekla da želi imati još veće grudi.


2. Postoji udruga 'Pravo žena na toples'

Vezani članci Nova boja (Foto: Instagram) Htjele se pohvaliti novom bojom kose, a pokazale puno više Slika nije dostupna Amy nove grudi platila urnebesnih 280 tisuća kuna

GoTopless.org je američka ženska organizacija koja tvrdi da žene imaju ista prava biti gole do pasa na javnom mjestu kao što su to muškarci. Obično za vrijeme skupova govornice su gole i pokazuju grudi na javnom mjestu boreći se za pravo koje tvrde da im pripada.

3. Lijeva cica je obično veća od desne

Ne postoje dvije cice koje su identične veličine, a obično je lijeva nešto veća od desne. Međutim, razlika je obično jedva vidljiva. Bradavice su također različite veličine , i ne samo to, već svaka gleda na svoju stranu.

4. Cice su prvo što muškarac primijeti na ženi

Nije velika novost. Istraživanja sa Victoria University of Wellington pokazala su kako su cice najčešće prva stvar koju muškarac primijeti na ženi, osim toga u njih 'bulji' duže nego u bilo koji drugi dio tijela. Prema istraživanju, nevjerojatno jest da gledanje u grudi samo jednu minutu muškarcima poboljšava zdravlje te dodaje četiri do pet godina života.

5. I muškarci mogu dojiti

Iako je izuzetno rijetko, ali budući da muškarci posjeduju mliječne žlijezde poput onih u žena sposobni su hraniti dijete. Kada se dogodi laktacija kod muškaraca razlog su obično hormonalni tretmani za bolesti poput raka.

6. Engleska je zemlja u kojoj ima naviše velikih grudiju u Europi

Pregledom grudiju poznate dizajnerske tvrtke za grudnjake Triumph otkrili su kako Britanke imaju najveće cice u Europi. Više od polovice žena u toj zemlji nose košarice veličine D. Danska se našla na drugom mjestu, Nizozemska na trećem. S druge strane, Talijanke imaju najmanje cice, gdje 68 posto žena nosi košarice veličine B.

7. Prosječna težina jedne cice je pola kilograma

Prosječna težina jedne dojke je pola kilograma. Svaka dojka doprinosi ukupnoj težini tjelesnog sala za 4-5 posto, što je jedan posto težine tijela prosječno teške žene.

8. I cice se debljaju

U vašim 20-ima vaše cice su čisto salo, mliječne žlijezde i kolagen - poveznica koja ih drži čvrstima. No, kako starite žlijezde i kolagen se skupljaju i na njihovo mjesto sve više dolazi salo. Ukoliko se debljate, vaše cice neće rasti u visinu, već se spuštati dolje. Najčešće je jednako i sa starenjem.

9. Povećanje grudiju može dovesti do samoubojstva

nevjerojatno, ali žene koje su povećale cice imaju tri puta više šansi počiniti samoubojstvo! Otrov iz silikona uzrokuje koleraciju, stoji u reportu godišnjeg skupa plastičnih kirurga iz 2007. godine. Dakle, veća je vjerojatnost da žene koje su pretrpjele povećanje imaju psihičke probleme i sklonost suicidu.

10. Implantanti ženi mogu spasiti život

Velike umjetne grudi čudesno su Izraelki spasile život, u vrijeme raketnog napada Hezbolaha. Naime, dvije godine prije napada jedna je žena poveća grudi, a tijekom rata bila ozlijeđena u prsa šrapnelom, no ipak preživjela zahvaljujući implantantima. I dok je žena potpuno zdrava, njezini implantanti nisu preživjeli.

11. Povećanje grudiju je operacija broj jedan u Americi

Dva milijuna žena u SAD-u imaju umjetne grudi. Povećanje grudiju je najčešća i najtraženija plastična operacija, traženija i od rinoplastike i liposukcije. U prosjeku, žene povećanje grudiju traže oko svojeg 34. rođendana.

12. U Kini možete postati diplomant studija za grudnjake

U Hong Kongu možete dobiti diplomu na sveučilištu za grudnjake (Bra Studies pri Hong Kong Polytechnics University), gdje svoje studente podučavaju kako dizajnirati i napraviti grudnjak. Nedavno su studenti svoja djela izložili na ACE Style institutu intimne odjeće pri istraživačkom centru ITC.

 >> Dr. Džepina napravio Miss Facebooka nove grudi!