Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznati talijanski kantautor Zucchero održao je sinoć koncert u pulskoj Areni pred oko tri tisuće gledatelja čime je otvorena sezona koncerata u pulskom amfiteatru.


Zuccheru je to bilo treće gostovanje u Puli na kojem je predstavio svoj posljednji, ukupno 21. album 'Chocabeck' objavljen u studenom prošle godine, a osim novih izveo je i stare pjesme nastale u zadnjih tridesetak godina karijere.

Rođen kao Adelmo Fornaciari 1955. godine, taj talijanski kantautor poznat je u svijetu glazbe kao Zucchero Sugar Fornaciari ili jednostavno Zucchero. Najpoznatiji su mu hitovi 'Senza una donna', 'Dune Mosse', 'Pippo', 'Non ti sopporto piu', 'Hey Man' i 'Solo una sana e consapevole libidine'.

Glazbom se bavi od 1970., a njegova je karijera ispunjena suradnjom s poznatim svjetskim glazbenicima, od Pavarottija do Bona Voxa, čija se pjesma 'Someone else's tears' našla i na albumu 'Chocabeck'.

Nakon Zucchera u Areni će među ostalima nastupiti Seal, Dražen Zečić, Tony Cetinski, Đorđe Balašević, Gibonni, Jack Johnson a bit će izvedena i dva mjuzikla, 'Footloose' i 'Jalta, Jalta'. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Zucchero se opet nije proslavio - koncert u polupraznoj Spaladium Areni Slika nije dostupna Dijelimo ulaznice za koncert Zucchera u Puli