Pod kišom zlatnih konfeta i uz zvuk fanfara, debeli kralj Momo dobio je simbolični ključ grada Rio De Janeira i otvorio pet dana svečanosti čiji će vrhunac biti povorka škola sambe na 'sambodromu'.


'Pozdravljam kraljevsku obitelj karioka kralja Momu. Predajem gradonačelničke ovlasti kralju Momi. Dajem mu svu vlast nad gradom, gradom u kojem će vrijeme biti lijepo i s obnovljenim sambodromom', rekao je gradonačelnik Rija Eduardo Paes, predajući ključeve.

Vezani članci Alessandra Ambrosio Jedna od najljepših manekenki svijeta jedva obuzdala grudi u blještavom grudnjaku od dijamanata U Imotskom na karnevalu spaljen gej par s djetetom - Nenadom Stazićem Predsjednik Milanović zgrožen sramotnom karnevalskom povorkom u Imotskom: ''Zaslužuju najoštriju osudu javnosti, tražim javnu ispriku''

>> Maškarani auto-rally Pariz – Bakar odvozio svoju karnevalsku rutu

S natpisom 'Živjela monarhija' u ruci gradonačelnik je prije toga u sjedištu gradskog poglavarstva, uz najviše počasti, primio kralja Momu, u pratnji njegove kraljice i dviju karnevalskih kraljevni.

'Golema je odgovornost biti na čelu najveće kulturne svečanosti na svijetu i želim prenijeti radosti karnevala cijelom svijetu. Proglašavam karneval u Riju otvorenim', odgovorio je kralj Momo, pravim imenom Milton Junior, i krenuo u frenetičnu sambu lakim i gracioznim pokretima unatoč svojih 160 kilograma tjelesne težine.

>> Ovako se zabavlja ekipa 'Bulinog izbora'

Gradske vlasti očekuju više od 850 tisuća posjetitelja karnevala iz Brazila i svijeta, a na očuvanju reda angažirano je 12 tisuća policajaca.