Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon cjelogodišnjeg izbivanja sa zagrebačke glazbene scene, Rundek Cargo Trio vraća se u Zagreb kako bi 11. i 12. travnja ekskluzivno nastupili u VIP klubu za samo 100 posjetitelja po danu.


Trosatni koncerti zamišljeni su kao jedinstveno glazbeno proputovanje kroz cjelokupni opus Darka Rundeka. Ususret koncertima, Rundek Cargo Trio objavio je video spot za novi singl s albuma 'Plavi avion', pjesmu 'Sanjala si da si sretna'.

Vezani članci Slika nije dostupna Ne boje se letenja - Slavni dvojac uživao u zraku! Slika nije dostupna Fanovi došli na svoje: Izašao album Toše Proeskog!

Pjesma 'Sanjala si da si sretna' možda ponajbolje predstavlja recentni album Rundek Cargo Trija 'Plavi avion', jednoglasno ocijenjen kao jedan od Rundekovih autorskih vrhunaca.

>> Rundek priprema spektakl za samo 100 posjetitelja

Ona je istovremeno duboko prisna i glazbeno bogata, s mnoštvom suptilnih referenci na, među ostalima, The Beatles i King Crimson. U toj je pjesmi do punog izražaja došlo aranžersko majstorstvo Duce Vranića, diskretni producentski touch Edija Cukerića i jedan je od solističkih vrhunaca jedinstvene Isabel na električnoj violini.

Kao što je poznato, omot Plavog aviona oslikala je zadarsko-zagrebačka slikarica Ana Kolega čiji autorski ciklus mogli razgledati na izložbi u Medijateci francuskog instituta u Zagrebu, povodom izlaska albuma, dok se cijeli ciklus pokazao kao zanimljiva osnova za mali animirani film inspiriran pjesmom 'Sanjala si da si sretna' koji je ujedno postao video – spot.

'Ana Kolega prihvatila je da bude autor filma. Nakon toga je bilo bitno pronaći pravog animatora, jer Ana nije imala konkretnog iskustva u tom mediju. Srećom, nedugo prije toga, radeći muziku za film 'Ornament duše' Irene Jukić-Pranjić upoznao sam mladog i izuzetno kompetentnog zagrebačkog animatora Zorana Mudronju, koji se pokazao kao točan izbor. Od prve verzije knjige snimanja prošlo je godinu dana. Rađanje animiranog filma je dugotrajan proces. Nadamo se da ćete uživati u njegovom rezultatu, a uskoro se i vidimo', izjavio je Darko Rundek.