Sarajevo Film Festival je najveća regionalna filmska smotra na kojoj će do 14. srpnja biti prikazano 210 filmova iz 57 država.


Ovogodišnji Sarajevo Film Festival otvorila je projekcija bosanskohercegovačkog filma 'Djeca' redateljice i scenaristice Aide Begić.

Vezani članci Slika nije dostupna Angelina se ipak nije pojavila na crvenome tepihu! Slika nije dostupna Angelina se vraća u Sarajevo!

>> Zavirite na ekskluzivnu zabavu nakon otvorenja festivala!

Film socijalne tematike prati živote ratne siročadi Rahime (23) i Nedima (13) iz Sarajeva. Njihovo puko preživljavanje na marginama društva odvodi ih u različitim životnim smjerovima. Rahima, nakon duge i teške borbe sa preživljavanjem spas pronalazi u Islamu, no us

Na festivalu će se ove godine predstaviti čak 210 filmova različitih tematika i žanrova iz 57 država. Filmovi su do sada naišli na odličan odaziv publike te uglavnom dobili pozitivne kritike.

>> Počeo je 18. Sarajevo Film Festival

 

Osim prikazivanja filmova, posjetitelji festivala imaju priliku sudjelovati na brojnim zanimljivim predavanjima te interaktivnim radionicama gdje mogu i porazgovarati sa brojim poznatim imenima i saznati nešto više. Na zadnjem održanom okupljanju pod nazivom 'Kafa sa...' gledatelji su saznali više o nekonvencionalnom načinu snimanja filma, te ponešto o Libanonskoj glumici i redateljici Nadine Labaki i njezinom suprugu, Khaledu Mouzanaru koji je komponirao glazbu za njezin film.

Polaznici Sarajevo Talent Campusa jučer su poslušali predavanje o značaju filmskih festivala i o teškoćama sa kojima se susreću regionalni filmski stvaraoci prilikom razbijanja filmskih stereotipa. Campus je do sada ostvario već brojna predavanja, a o njihovoj kvaliteti govori i činjenica da su odlično posjećeni. Spomenimo i da je Angelina Jolie podržala mlade talente na Sarajevo Talent Campusu.

'Sarajevo Film Festival je vrlo značajan događaj koji skreće pažnju svjetske javnosti na umjetnost, glazbu i neosporivi talent čitave regije. Festival također podsjeća i na veliki iscjeliteljski potencijal koju imaju umjetnost i film. Svaki je put veliko zadovoljstvo doći ovdje' rekla je poznata glumica.

Novi program Sarajevo Film Festivala 'Kinoscope', koji je fokusiran na upečatljive naslove, sarajevskoj je publici ponudio već nekoliko filmova od kojih izdvajamo 'Zbogom,prva ljubavi', redateljice Mie Hansen-Love, o djevojci Camille koja, nakon što se po prvi put zaljubi, nailazi na brojne poteškoće i komplikacije. Drugi zvučni naslov 'Moj brat, Đavo', prati život dječaka iz jedne iznimno tradicionalne egipatske obitelji, koji jednog dana pronalazi potpuno drugačiji svijet.

A kako ne bi izostaviIi mlađu publiku, Sarajevo Film Festival će u Teen Areni prikazivati dugo očekivani hit 'Nevjerojatni Spiderman', dok će u dječjem programu biti prikazan film 'Lotte i tajna mjesečevog kamena'.

Uz bogati sadržaj i odlične filmske uratke iz cijeloga svijeta Sarajevo će, čini se i ove godine pokazati zašto ga zasluženo nazivaju najboljim filmskim festivalom u regiji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.