U sklopu obilježavanja 17. godišnjice genocida u Srebrenici zaklada 'Cinema for Peace' predstavila je projekt 'Video arhiv genocida u Bosni i Hercegovini'.


Uz Angelinu Jolie podršku projektu svojim osobnim posjetom danas su dali i francuski glumac i bivši nogometaš Eric Cantona, umirovljeni general Jovan Divjak, bivši nogometni reprezentativac Predrag Pašić, direktor 'Sarajevo Film Festivala' Mirsad Purivatra, gosti Sarajevo Film Festivala te brojni građani Sarajeva.

Vezani članci Johnny Lee Miller i Angelina Jolie Prije 25 godina oženio se bezvremenskom ljepoticom, ali i razveo od nje, a ona mu se nakon toliko vremena ponovno odlučila vratiti? Angelina Jolie Nakon tri propala braka utjehu je ipak potražila kod jednog od bivših, ponijela i zanimljivu sitnicu za njihov susret

Namjera zaklade 'Cinema for Peace' jest da svojim aktivnostima te predstavljanjem projekta 'Video arhiv genocida u Bosni i Hercegovini' na simboličan način, u suradnji s Memorijalnim centrom Srebrenica-Potocari i Sarajevo Film Festivalom, doprinese obilježavanju 17. godišnjice genocida u Srebrenici.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.