Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Počinje prvi festival fantastike u Zagrebu! Fantastic Zagreb Film Festival želi svim ljubiteljima sedme umjetnosti pokloniti prvi ljetni filmski festival koji se bavi fantastikom!


Fantastic Zagreb Film Festival održat će se od 02. do 09. srpnja u ljetnom kinu Gradec (plato kod crkve Sv. Katarine), u improviziranom ljetnom kinu Tuškanac (plato iznad garaže Tuškanac), te u kinu Europa. 'Fantastic Zagreb nudit će ponajbolja ostvarenja recentne svjetske žanrovske kinematografije, ali i kultne naslove, filmske klasike kao i zanimljive retrospektive kroz niz srodnih žanrova koji se 'guraju' pod kišobranom "fantastike": znanstvena fantastika, triler, film strave, suspens, animacija, eksperimentalni film, psihološka drama, fantasy, azijski žanrovski film, začudna drama. Vjerujem da će Fantastic Zagreb uistinu biti fantastičan!', najavio je osnivač festivala Stjepan Hundić.

Vezani članci Slika nije dostupna Završio Fantastic Zagreb film festival: Posjetitelji uživali u 20 godišnjici 'Paklenog šunda' Slika nije dostupna Fantastic Zagreb filmski festival najavljuje zabranjeni film Kim Ki-Duka

Inače, festival je započeo prije sedam godina u Dubrovniku, a sad je spreman na osvajanja Zagreba! 'Jako smo uzbuđeni što će festival zaživjeti u našem gradu u kojem smo svi odrasli zajedno s njegovim legendama Gričke vještice, Krvavog mosta i drugih fantastičnih priča! Možda se jednog dana ostvari i moj osobni san pa se snimi i film na temelju naših starih zagrebačkih legendi. Možda je Fantastic Zagreb, sa svojim internacionalnim gostima koji snimaju filmove baš u toj tematici, dobar prvi korak', rekla je osnivačica Mirjana Mia Pećina.
Bit će tu svega... od fantastike s prostora bivše Jugoslavije, do Japanske kinematografije. To su obično filmovi koju su nas plašili kad smo bili klinci, a sad ćemo ih sigurno gledati sa oduševljenjem. Službeni program možete naći na njihovoj službenoj stranici, a ako se maskirate u svoj najdraži lik imate besplatan upad! Zato, udovoljite svojim fantazijama!