Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kazalište Mala scena danas slavi svoj 22. godinu postojanja. Točno u podne 6. prosinca 1989. godine službeno je otvoreno ovo kazalište na čijoj se pozornici do danas održalo sveukupno 93 premijera.


Zvjezdana Ladika, Roman Šušković Stipanović, Ivica Šimić i Vitomira Lončar darovali su građanima Grada Zagreba uređenu kazališnu dvoranu na kojoj se godišnje odigra oko 500 izvedaba s prosječno više od 60.000 gledatelja.

Vezani članci Slika nije dostupna Pogledajte što vas može zadesiti kada hodate s razmaženom princezom Slika nije dostupna 'OVO JE POSEBNA NOĆ' Proslava rođendana koju će pamtiti stotine ljudi

Nakon dugogodišnjeg rada za gledatelje svih uzrasta, od 2008. godine Mala scena profilirala se u vodeće kazalište za djecu i mlade u Hrvatskoj, ali i kao kazalište s iznimnim međunarodnim aktivnostima.

Ove će se godine rođendan Male scene proslaviti uz Okrugli stol o nasilju među mladima potaknut ovogodišnjom uspješnicom – predstavom 'Kamenje'. 'Kamenje' je nastalo prema istinitom događaju koji se dogodio u Australiji 1994. godine kada su dvojica dječaka od 13 i 15 godina, bacajući kamenje s nadvožnjaka, ubili čovjeka.

Predstavu je režirao Ivica Šimić, scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Hana Letica, glazbu Ivanka Mazurkijević i Stanislav Kovačić, producirala Vitomira Lončar, a igraju mladi glumci Marko Hergešić (nominiran za Nagradu Hrvatskog glumišta 2011.) i Filip Lozić.
Ulaz na okrugli stol je besplatan za sve.