Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fantastična atmosfera nastavlja se s novim proekcijama.


Na uzavreli zagrebački asfalt jučer je stigao i Jazz Vila, jedan od glavnih glumaca 'Juana i živih mrtvaca' koji u ovom nevjerojatnom filmu bizarnog zapleta i žanrovskih klišeja na kubanski način, glumi transvestita koji se pretvara u zombija.

>> Počinje Fantastic Zagreb Film Festival!

Vezani članci FZFF (Foto: PR) Posljednja četiri dana Fantastic Zagreb Film Festivala na dvije lokacije na Tuškancu nude spektakularne filmove! Fantastic Film Festival (Foto: Nikola Madunović) Nezaboravno otvaranje 9. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala na Ljetnoj pozornici Tuškanac

'Juan i živi mrtvaci iznimno je hrabar film za kubanske prilike, ujedno jedan od najskupljih u povijesti kubanske kinematografije, a od sudbine da završi u bunkeru spasila nas je činjenica da smo u kratkom vremenu osvojili nagrade na šest međunarodnih festivala!

Film se upravo ovih dana počeo prikazivati u Havani, doduše u dva manja kina, no to je za Kubu veliki napredak tako da mnogi kritičari već sad kubansku kinematografiju dijele na vrijeme prije i poslije Juana'. - izjavio je glumac, plesač i pedagog Jazz Vila koji se krajem godine vraća na Kubu kako bi započeo snimanje II. nastavka filma.

Među brojnim posjetiteljima jučerašnje projekcije bio je i kazališni redatelj Miran Kurshpahić koji je Juana i žive mrtvace ocijenio kao iznimno zabavan i nepretenciozan film koji se koristeći klišejima zombie žanra hrabro pozabavio suvremenim kubanskim tabu temama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.