Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Večeras će u klubu Matis Absolute Lounge (Trg Stjepana Radića 3) nastupiti Sharon Clark i Oleg Kireyev, u sklopu Jazz & Blues Fevera.


Zagreb će večeras postati mjesto vrhunskog jazza i bluesa. Gosti iz Amerike i Rusije uveselit će sve goste koji se nađu u klubu Matis.

Sharon Clark (SAD)

Vezani članci Otpad Ured za upravljanje hitnim situacijama otkrio uzrok neugodnog mirisa u zapadnom dijelu Zagreba Slika nije dostupna Otkrila tko ima posebno mjesto u njezinom životu

Njezina vještina izvođenja jazz i blues interpretacija nije ostavila ravnodušnom ni najzahtjevniju publiku. Zreli glas uz savršenu dikciju je ono što je čini posebnom i nezamjenjivom. Na pjevanje su je od najranije dobi poticali njezin otac i učitelj pjevanja. Svoju je profesionalnu karijeru započela promovirajući Coca colu sa sestrom blizankom. Ostavivši promociju iza sebe, održala je svoj prvi značajni koncert u Kraljevskom dominiju u Richmondu. Od tada je nastupala diljem Amerike. Nakon izdanja prvog albuma 'Finnaly' od strane Union recordsa 1997. godine odabrala je izvedbe koje su joj davale mogućnost ekspresije vokalnih vještina u visokim tonovima mnogobrojnih pjesama i balada. Na njezin su rad značajno utjecali Sarah Vaughan, Johnny Hartman, Ella Fitzgerald i Doris Day. Sharon Clark i dalje radi u Washingtonu, uz održavanje mnogobrojnih koncerata diljem svijeta.

Oleg Kireyev (Rusija)

Vodeći saksofonist Rusije i savjetnik predsjednika Republike Baškortostan za kulturu Oleg Kireyev zna mnogo o dobroj glazbi oslobođenoj od ograničenja žanrova. Glazbenu karijeru je započeo jazz glazbom s elementima baškirske narodne glazbe na prijelazu 80-ih i 90-ih godina, pohađao je jazz školu radeći nekoliko godina u Poljskoj, a domovinu jazza, Ameriku, osvojio je etno-jazz projektom Feng Shui kazališta. Za taj projekt je također dobio prvu nominaciju Grammy 2008. u Rusiji!
Poznata poljska jazz škola opredijelila je njegov glazbeni rukopis te spojem dviju nacionalnih škola (poljske jazz i etno ruske) rođen je Kireyev glas, koji ga je nevjerojatno proslavio. Glas koji je uzeo najbolje od jazz tradicije, slobodno uživa u modernom glazbenom jeziku i lako održava ravnotežu između starog i novog.
Kao i mnogi veliki jazz glazbenici, Oleg se ne boji eksperimentirati u klasičnom jazzu s malim sastavom, paralelno razvijajući projekte u području etno jazz glazbe, world music, smooth jazzu što mu dopušta da ostane zamijećen kod vrlo raznolike publike.
Njegov najnoviji album 'Rhyme and Reason', snimljen zajedno s američkim pijanistom Keithom Dzhavorsom, dobio je pohvalne komentare od ruskih i zapadnih glazbenih kritičara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju