Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovogodišnji Hartera festival, održati ce se od 19. do 21. srpnja, a mjesto radnje vec je tradicionalno prostor bivše tvornice papira u Rijeci.


Hartera će ove godine pored niza poznatih i aktualnih svjetskih izvođača, publici predstaviti pažljivo birane glazbenike domaće i regionalne scene.

Vezani članci Festival, ilustracija Žarište koje nitko nije očekivao: Na party nisu mogli bez COVID potvrde ili testa, deset dana kasnije gotovo tisuću zaraženih Policija, ilustracija - 1 Preminula 88-godišnja pješakinja iz Rijeke na koju je naletio automobil

U četvrtak će Laurent Garnier i njegov LBS show zagrijati zidine stare tvornice papira. Isti dan Hartera će ponuditi još jednu glazbenu poslasticu. Na scenu će stupiti kanadski kvartet Azari & III odgovoran je za najveće prošlogodišnje hitove. Na Harteru se i nakon 4 godine vraća kultni zagrebački indie bend Svadbas.

U petak će sve prisutne rasplesati islandski bend Gus Gus koji se tijekom godina etablirao kao jedan od najpoznatijih i najuzbudljivijih "živih" izvođača plesne elektronike. Isti dan svoje glazbeno znanje pokazat će i legendarna glazbena institucija Asian Dub Foundation u Sound System postavi.

Hartera nudi i Buvljak svih Buvljaka

Pod reflektore Hartere stat ce i Gesaffelstein, trenutno najistaknutiji predstavnik francuske elektronske scene. Takoder, nastupit ce i Darkwood Dub,alternativni rock bend iz Beograda oformljen 1988. Na rock stageu nastupit ce Dječaci, ime pod kojima se skrivaju Vojko Vrućina, Ivo Sivo i Zondo.

Zadnjeg dana festivala, u subotu 21. srpnja, posjetitelji će se moći 'drmuckati' uz ritmove Ramba Amadeusa, poznatog po svojim porukama, točnije kritikama društva, zapakiranim na samo njemu svojstven način. Zadnji dan nastupit će i pjesnik, pisac, gitarist i performer Damir Avdić. U subotu Harteri nudi i Buvljak svih Buvljaka, u sklopu kojeg nastupa riječki ART POLLUTION TRIA!

Ulaznice za Harteru dostupne su u sustavu Eventima, festivalske po cijeni od 250 kn, jednodnevne za četvrtak i petak po 150 kn, za subotu 80 kn. Na ulazu će cijena festivalske ulaznice iznositi 280 kn, jednodnevne za četvrtak i petak 180 kn, za subotu 90 kn. Kupovinom festivalske ulaznice putem Harterine mobilne aplikacije ostvaruje se poseban popust te cijena tada iznosi 230 kn.