Zagreb je sinoć bio mjesto jedinstvenog jazz i blues spektakla.


Za odličnu jazz atmosferu bili su zaduženi Rus Oleg Kireyev koji je briljirao na saksofonu, te Amerikanka Sharon Clark koja je oduševila svojim glasovnim mogućnostima.

Vezani članci Predstavljanje Mislava Hermana za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Herman predstavio kandidaturu za šefa zagrebačkog HDZ-a: "Zagreb zaslužuje puno bolje" Slika nije dostupna 'Izbjegavam koncerte jer imam smetnje u glavi'

Događaj je privukao mnoge uzvanike među kojima su bile poznate osobe s domaće scene. Nikolina Pišek je vodila cijeli događaj. Iako nam je priznala kako ne poznaje najbolje taj žanr, no ima svoje jazz i blues favorite poput Nate King Colea. Marijana Mikulić isto tako je došla podržati event, a istu priliku nisu propustile ni Leona Paraminski i Vlatka Pokos.

Američka glazbenica Sharon Clark poznata je po svojoj savršenoj dikciji, a ništa drugačije nije bilo sinoć u Zagrebu. Svoju je profesionalnu karijeru započela promovirajući Coca colu sa sestrom blizankom. Nakon izdanja prvog albuma 'Finnaly' od strane Union recordsa 1997. godine odabrala je izvedbe koje su joj davale mogućnost ekspresije vokalnih vještina u visokim tonovima mnogobrojnih pjesama i balada. Na njezin su rad značajno utjecali Sarah Vaughan, Johnny Hartman, Ella Fitzgerald i Doris Day.

Oleg Kireyev je vodeći ruski saksofonist, a Ameriku je osvojio etno-jazz projektom Feng Shui kazališta. Kao i mnogi veliki jazz glazbenici, Oleg se ne boji eksperimentirati u klasičnom jazzu s malim sastavom, paralelno razvijajući projekte u području etno jazz glazbe, world music, smooth jazzu što mu dopušta da ostane zamijećen kod vrlo raznolike publike. Njegov najnoviji album 'Rhyme and Reason', snimljen zajedno s američkim pijanistom Keithom Dzhavorsom, dobio je pohvalne komentare od ruskih i zapadnih glazbenih kritičara.

Svi ljubitelji dobre glazbe otišli su sretni kući!