Sunčano vrijeme i bogat fašnički program razlozi su zbog kojih su brojni posjetitelji danas ponovno došli u Slobodnu fašničku republiku.


Od prijepodneva traje Dječji fašnik u kojem je sudjelovalo tisuću učenika iz samoborskih osnovnih škola. Samoborski oblizeki, euročarobnjaci i daromati, svemirci, knjiški moljci, nore gljive i ježeki sve su oduševili kostimima i scenskom izvedbom. Od gostujućih skupina podršku su im došli dati Pinokio iz Karlovca, grupa Stelline iz Dječjeg vrtića Maksimir, koja njeguje talijanske običaje i kulturu, bubamare ljubavi došle su iz Doma za djecu Laduč, Snježne pahuljice dolepršale su iz Zaprešića, a Glazbeni atelier Angelus stigao je iz Zagreba.

>> Pratite karnevalsku povorku UŽIVO iz Rijeke

Vezani članci Slika nije dostupna Ovakav 'Larin izbor' još niste vidjeli! Slika nije dostupna 5 000 mališana pokazalo svoje kostime na Dječjoj karnevalskoj povorci

Proglašene su i nagrađene najbolje škole i maskirane skupine. Među školama s velikim brojem skupina, najbolja je OŠ Milana Langa iz Bregane a od manjih je najbolja OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem. Najbolja skupina u OŠ Samobor su štrukli, u OŠ Bogumila Tonija rakete, u OŠ Milana Langa, Alisa u zemlji čudesa, u OŠ Rude daromati , a u OŠ Mihaela Šiloboda nore gljive. Svi su dobili slatke poklone brojnih sponzora samoborskog fašnika, a najbolji će biti nagrađeni izletima.

Za veselje i živu atmosferu u Slobodnoj fašničkoj republici pobrinuli su se i Dječji zbor Samoborček te mladi i perspektivni samoborski bend Glasna Tišina. U poslijepodnevnim satima nastupit će plesni klubovi, mažoretkinje i brojni bendovi.
Veselo i na Trgu Matice hrvatske gdje djecu uveseljavaju klaunovi i žongleri.

>> Vaše najbolje karnevalske fotografije!

Večeras će se ponovno, od 19 sati, održati izbor najboljih maski koje će u utorak, 21. veljače, ući u finalni izbor. Na središnjem samoborskom Trgu gdje se sinoć za odličnu atmosferu pobrinuo legendarni Goran Bare i Majke, večeras će nastupiti samoborska grupa Krivi smjer. U šatoru iza kina besplatan koncert održat će Jasmin Stavros. Ludovat će se i večeras u samoborskim kafićima i restoranima, u kojima se sinoć teško moglo naći slobodno mjesto.

Ne zaboravite Bedaki noriju svaki dan , a bedaki samo na fašnik! S veseljem vas očekujemo na urnebesnoj završnici u utorak 21. veljače.