Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zajednički projekti koje posljednjih godina ostvaruju sve tri umjetničke akademije i Tekstilno-tehnološki fakultet nešto su najbolje što se u Zagrebu događa na planu izgradnje kulturne i umjetničke budućnosti.


Njihov posljednji pothvat je Bizetova opera 'Carmen' koja je preksinoć imala premijeru, a sinoć drugu izvedbu u velikoj dvorani Lisinskog.

Cijela jedna knjižica bila bi potrebna samo za imena svih studenata i njihovih mentora-profesora koji su ugradili svoj rad u ono što je na premijeri erumpiralo i eksplodiralo snagom jedne manje atomske centrale.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko bi joj odolio u ovakvoj haljini? Slika nije dostupna Dovoljan je trenutak nepažnje da svi vide njezine gaćice!

Suvremeni ambijent upropaštenog, oronulog i grafitima išaranog predgrađa Seville sa svim pripadajućim likovima koji se tu vucaraju izgledao bi vjerojatno strašno usiljeno na pozornici nekog HNK sa starijim pjevačima.

Ali, ovako, s potpuno uživljenim Zborom Muzičke akademije i mladim solistima, uz duhovite intervencije nastajućih videoumjetnika, snimatelja, kostimografa, šminkera, majstora svjetla, fotografa i čitave mlade kreativne vojske, sve je bilo uvjerljivo i uzbudljivo.

A takvo je bilo i muziciranje Orkestra Muzičke akademije pod ravnanjem Mladena Tarbuka. Bizetova glazba dobila je novu, svježu akcentuaciju i pogon. Ne treba zaboraviti ni Zagrebačke dječake, kao ni učenice Škole suvremenog plesa Ane Maletić.

S obzirom na to da je postaviti scensko djelo u Lisinskom ionako improvizacija, inscenaciju se može samo hvaliti, baš kao i trud solista. U glavnim ulogama novu su viziju Carmen uvjerljivo tumačili Jelena Kordić, Mario Bokun, Matija Meić, Nela Šarić, Filip Sever i ostali.

Brojne reference na današnje vrijeme, s naglaskom na opću korumpiranost svih sfera društva, kriminal i medijsku hipereksploataciju najnižih strasti, treba uzeti ozbiljno. Njih, naime, nije izmislio redatelj projekta Krešimir Dolenčić, one su pogled nove generacije na svijet u koji dolaze. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju