Pripremite se jer stiže doba maškara!


Budite i vi dio karnevalskog ludila. Pokažite nam kako ste se vi maskirali, pošaljite nam fotografije na moj.report@novatv.hr ili na Dnevnik.hr na Facebooku.
 

Vezani članci Slika nije dostupna Polugole i toples plesačice okupirale Rio de Janeiro! Slika nije dostupna Pogledajte tko je sve došao na riječki karneval!

Karneval je postao tradicionalan oblik zabave, opuštanja, reagiranja na život. Ti običaji na našim prostorima vuku korijene iz narodne predaje. Tzv. 'grde maske' svojim glasanjem rastjerivale su sile zla, prizivajući proljeće i slaveći rađanje novog života. Zvončar kakvog danas vidimo identičan je onom koji je pred toliko stoljeća hrabro branio svoju grudu od najezde Turaka.

Program 29. Riječkog karnevala ove godine traje pet tjedana i to od 17. siječnja do 22. veljače. Okosnicu programa i ove godine čine tradicionalna događanja poput Izbora kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada (20.1), Dječje karnevalske povorke (11.2.) te Međunarodne karnevalske povorke (19.2.).

20.1. – IZBOR KRALJICE RIJEČKOG KARNEVALA I PRIMOPREDAJA KLJUČA GRADA – Dvorana mladosti
11.2. – DJEČJA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada
19.2. – MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada

Za sve one koji ne mogu do Rijeke i Samobor priprema odličan program. Maškare će grad preuzeti 11.veljače a program će trajati sve do 21. veljače.

Budite i vi dio karnevalskog ludila. Pokažite nam kako ste se vi maskirali, pošaljite nam fotografije na moj.report@novatv.hr ili na Dnevnik.hr na Facebooku,  a Turistučka zajednica Rijeke će vas darovati kartama za povorku Riječkog karnevala. Najkreativniji će dobiti i noćenje u Grand hotelu Bonavia.