Dječja karnevalska povorka uspješno je odradila svoj novi termin i dokazala da je najbolji uvod u sutrašnju Međunarodnu povorku.


5.000 maškarica u 68 grupa pokazalo je svu raskoš svoje mašte, zašarenivši cijeli centar Rijeke, kao svojevrsna najava skorog proljeća. Ove su godine sudionici od 1,5 do 15 godina došli s cijelog područja Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, a inozemni gosti ove su godine doputovali iz Preserja u Sloveniji.

Vezani članci Slika nije dostupna Dječja mašta može svašta! Slika nije dostupna Maškarani auto-rally Pariz – Bakar odvozio svoju karnevalsku rutu

Prije početka povorke, male je predstavnike grupa i njihove tete i učiteljice u salonu Grada Rijeke primio Gradonačelnik Vojko Obersnel, nakon čega je slijedio zabavni program ispred pozornice na Korzu uz nastupe dječjih zborova Mali Riječani, Morčići, Male tratinčice i Tratinčice. Po uzoru na 'veliku', i Dječju povorku je predvodila ekipa plave krvi – princeza Petra Šapić i princ Fran Fućak, prvi pratitelji Lea Čaval i Erik Černeka te drugi pratitelj princa Marijan Slišković s Izbora princa i princeze Riječkog karnevala održanog u Tower Centeru Rijeka.

Razigrana, vesela i šarena povorka uljepšala je i onako lijep dan, kao što izgleda i budućnost Riječkog karnevala s ovakvim nasljednicima. Sudionici povorke su svoj karnevalski dan završili na zabavi u šatoru na Delti uz Valeta i Tomy D.J.-a.