Na temelju zarade od čak 45 milijuna dolara od svibnja 2011. godine do svibnja 2012. Gisele Bundchen je već šestu godinu zaredom najbogatiji supermodel na svijetu prema Forbesovoj godišnjoj top-listi.


Zahvaljujući unosnim ugovorima s Espritom, Versaceom i Panteneom, te vlastitoj liniji japanki Ipanema, Gisele Bundchen osigurala je mjesto na vrhu.

Vezani članci Tom Brady, Gisele Bundchen (Foto: Profimedia) Od njihova vjenčanja prošlo je 10 godina, a oni i dalje ne skidaju ruke jedno s drugoga Elle MacPherson (Foto: Instagram) S 55 godina izgleda ovako čarobno, no muškarci koje je birala mogli bi vas iznenaditi, a jedan i šokirati

Ostalih devet modela koji se nalaze na tom popisu ukupno zajedno su zaradili 50 milijua dolara. Tako se Kate Moss nalazi na drugome mjestu zahvaljujući zaradi od "tek" 9,2 milijuna dolara. A niz nastavljaju redom Victorijine anđelice - Natalia Vodianova (8,6 milijuna dolara), Adriana Lima (7,3 milijuna dolara), Doutzen Kroes (6,9 milijuna dolara). Na osmome mjestu je prelijepa Lara Stone sa zaradom od 3,8 milijuna dolara, slijedi Carolyn Murphy (3,5 milijuna dolara), a deseto mjesto zauzela je još jedna Victorijina anđelica - Candice Swanepoel, koja je uspjela zaraditi 3,1 milijun dolara i dospjeti u sam modni vrh.

A predsjednik DNA Modelsa David Bonnouvrier (čije su 'štićenice' Doutzen Kroes, Natalia Vodianova i Alessandra Ambrosio) objašnjava razlog zašto su se baš te djevojke našle na listi: 'Ove djevojke predstavljaju povratak pravom poimanju ljepote, a ne neku 'čudnu' ljepotu ili modno pomaknutu verziju ljepote'.

>> 'Proživljavam drugu mladost'

Zanimljivo je kako je ove godine s Forbesove liste "nestala" sveprisutna Heidi Klum, i to zbog toga što su zaključili da je od supermodela "diplomirala" do prave poslovne žene s punim radnim vremenom. Budući da i Gisele uspješno plovi poduzetničkim vodama (dizajnirala je i liniju rublja), pitanje je hoće li još dugo biti na prvome mjestu.

Iako je Gisele definitivno jedna od trenutačno najbogatijih supermodela na svijetu, još nije premašila bogatstvo najpopularnije manekenke osamdesetih Kathy Ireland. Ona ima marketinšku tvrtku koja na godinu zaradi više od dvije milijarde dolara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.