Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najdugovječnija zagrebačka modna agentica Regina Jeger povukla se prije četiri godine.


Sanja Bjedov i Tamara Roglić tek su dvije od desetaka manekenki koje su imale priliku surađivati s velikom Reginom Jeger osnivačicom poznatog UMAH-a odnosno Udruge manekena Hrvatske. Njihovi sastanci nastavili su se do danas jer kod gospođe Regine i danas se dolazi po savjet. Uostalom zaslužna je za otkrivanje Ester Berišić nesuđene kraljice Hrvatske.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković: "92,7 posto škola izabralo je model A - nastavu u školi" Belle Lucia Požalila se na ''mast'' na trbuhu i pokazala kako zapravo izgleda: ''Je l' nas ona zaje*ava?!''

Najdugovječniju hrvatsku modnu agenticu Reginu Jeger mogli bi bez problema usporediti s čeličnom urednicom američkog magazina Vogue. Ako je Ann bila 'Vrag koji nosi Pradu, onda je Regina zbog dugovječnosti i traga koji je ostavila: 'Žena zmaj hrvatske mode' : Vlasnica prve modne agencije u Hrvatskoj svoj je nadimak zaslužila svojim nepopustljivim gardom kojim je odgojila generacije manekenki. Bila je iznimno stroga ali i pravedna i kod nje se jednostavno nije bilo pametno izmotavati, a sve to samo zato jer je učila na vlastitim greškama.

>> Otkrivamo kako danas izgleda bivša Miss Jugoslavije!

Počela je šezdesetih godina prošlog stoljeća. Danas gotovo nezamislivo zvuči podatak da su u Reginino doba manekneke imale svoje udruženje koje im je osiguravalo redovita primanja, odnosno zdravstveno i socijalno osiguranje. 'Roditelji su se uznemirili jer nitko nije znao što je to.' znala da manekenske piste kratko sjaje i uvijek sam im govorila da uče i studiraju da imaju zvanje.

Žena zmaj, kako danas kroz smijeh priznaju i Tamara i Sanja bila je nejerojatno stroga, često se uplitala u privatne živote ali nikad, tvrdi,bez razloga. uvijek je bila zaštitnica kakvih je danas malo u ovome poslu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.