Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

15 godina nakon ponovnog izdanja legendarnog filma Titanic, ovoga puta u 3D verziji, redatelj James Cameron priznao je svoje greške u originalnoj verziji.


Kada je Cameron 1997. snimao originalnu verziju s Leonardom DiCapriem i Kate Winslet, nekoliko desetina puta su uranjali u duboki hladni ocean kako bi snimili određene scene.

>> Izgleda bolje nego prije 15 godina!

Vezani članci Gerard Butler i Morgan Brown (Foto: AFP) Prekidali su milijun puta iz jednog razloga, no na premijeri su se ponašali poput zaljubljenih tinejdžera Kate Winslet i Leonardo DiCaprio (Foto: Getty) Bezvremenska ljubavna priča: Svojeg je smrznutog ljubavnika prepustila smrti

Cameron je priznao i kako je postao prilično opsjednut snimanjem filma, a nova 3D verzija omogućila mu je da ispravi greške koje je napravio u originalnoj verziji:

-Naime, mladi Jack kojega glumi DiCaprio, u filmu ide na pecanje na jezero koje tada još nije postojalo

-U sceni u kojoj Jack silazi na svečanu večeru s Rose vidi se Cameronov odraz.

-Najveću grešku koju je poznati redatelj htio ispraviti jest ona u kojoj Titanic tone.

>> Najuvjerljivija replika Titanica ikad!

'Htio sam izmijeniti nekoliko stvari. Prvo, kako je Titanic doista izgledao jer smo shvatili da set nije bio isti kao original. Zatim, način na koji je brod tonuo, te sceni u kojoj Jack i Rose preskaču ogradu i uranjaju u ledenu vodu. Titanic je neko vrijeme stajao mirno, ali ne pod kutom od 90 stupnjeva. Ali takav prikaz ne bi bio dramatičan na filmu', otkrio je poznati redatelj za National Geographic.

Nova verzija Titanica izlazi točno 100 godina nakon njegovog potonuća.