Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Angelina Jolie stigla je u Sarajevo kako bi primila priznanje počasne građanke grada Sarajeva. Svojom izjavom u kojoj spominje Jugoslaviju privukla je pozornost i zbunila mnoge.


Poznata glumica je u Sarajevu za medije  rekla nešto što je mnoge zaintrigiralo. Naime, istaknula je kako joj je drago što je festivalu prisustvovalo mnogo ljudi iz cijele Jugoslavije no nejasno je kaže li 'from' ili 'former' Yugoslavia, to jest, 'iz Jugoslavije' ili 'iz bivše Jugoslavije'.

Vezani članci Slika nije dostupna Angelina sa djecom napustila Sarajevo Slika nije dostupna Angelina se vraća u Sarajevo!

Svjetski poznati servis Reuters s kojega smo preuzeli vijest, navodi kako je glumica rekla 'from Jugoslavija'.

Radi li se o lapsusu ili se glumica nije dobro upoznala s povijesti Balkana bez obzira na to što nas je već posjetila nekoliko puta, ostavljamo vama da procijenite.

>> Angelina se ipak nije pojavila na crvenome tepihu!

Angelina Jolie u Sarajevo je došla s ciljem davanja podrške mladim talentima, polaznicima 6. Sarajevo Talent Campusa. Na taj način još jednom se potvrdila kao velika humanitarka jer je podršku dala mladim talentiranim umjetnicima.

Jolie je prilikom otvorenja održala predavanje polaznicima Sarajevo Talent Campusa, čime je i otvoren 6. STC. Predavanju je prisustvovalo blizu stotinu mladih talenata, režisera, scenarista, producenata, glumaca i filmskih kritičara iz 13 zemalja regije.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju